Nuteistojo požymiai: akys – rudos, plaukų spalva – juoda, ūgis - 184 cm, apsirengęs ligoninės pižama.

Paskelbta nuteistojo paieška. Šio asmens ieško gausios Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnų ir Lietuvos policijos pareigūnų pajėgos.

Pastebėjus šį asmenį, prašome nedelsiant pranešti skubios pagalbos telefonu 112.

Jevgenij Vorobjov

Dvi nepilnamečio žmogžudystės

Nuteistas už plėšimą, J. Vorobjovas su kitu nuteistuoju tuometiniame Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime nužudė vyrą, buvusį toje pačioje kameroje. Mažiau nei po mėnesio įvykdė antrą žmogžudystę: traukinyje, kuriuo iš Vilniaus į Klaipėdą buvo vežami kaliniai, su tuo pačiu bendrininku pasmaugė dar nepilnametį nuteistąjį. Mėgino nužudyti ir dar vieną, bet šis pasipriešino ir pabėgo nuo smaugikų.

2001 m. Vilniaus apygardos teismas J. Vorobjovui skyrė 10 metų nelaisvės, nes nusikaltimus padarė būdamas nepilnametis.

Trečia žmogžudystė – vėl kalėjime

Prieš trejus metus, sėdėdamas Kybartų pataisos namuose, Jevgenijus Vorobjovas išgirdo 14 teismo nuosprendį – Kauno apygardos teismas už dar vieno kalinio nužudymą skyrė 13 metų laisvės atėmimo.

Sužalojo mediką

Prieš šešerius metus Alytaus pataisos namuose J.Vorobjovas užpuolė tuometinį Sveikatos priežiūros tarnybos vadovą Albertą Jankauską. Medikas apžiūrėjo kitą kalinį, tuo metu J.Vorobjovas smeigė jam į kaklą išaštrintu šaukšto kotu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)