Pasieniečių ekipažas nusivijo įtartiną automobilį. Vairuotojas nepakluso pareigūnų reikalavimams sustoti, nekreipė dėmesio į šviesos ir garso signalus. Padidinęs greitį jis nulėkė Pirčiupių kryptimi.

VSAT pareigūnams priartėjus, „Audi A6 Avant“ staiga nusuko nuo kelio Eišiškės–Pirčiupiai ir žvyrkeliu leidosi Aklės kaimo link. Vairuotojas pavojingai manevravo ir galiausiai, stabdydamas slidžiame kelyje, atsidūrė pievoje.

Iš automobilio iššokęs vyriškis leidosi bėgti, bet belgų aviganės Diabolos dėka buvo sulaikytas.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis – 20-metis Šalčininkų rajono gyventojas. Nuo jo dvokė alkoholiu, todėl buvo iškviesti policijos pareigūnai. Jie sulaikytam vairuotojui nustatė 0,92 prom. girtumą.

Nustatyta, kad bėglys neturi ir niekuomet neturėjo vairuotojo pažymėjimo, o jo „Audi A6 Avant“ – neapdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Neblaivų vairuotoją ir jo automobilį pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams, kurie toliau tirs šį įvykį. Jam teks atsakyti už nepaklusimą sustabdyti transporto priemonę, jos vairavimą neturint tam teisės, dėl transporto priemonės dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimo.

Pažeidėjo gaudynėse dalyvavęs Purvėnų pasienio užkardos kinologas per savaitę sulaiko jau antrą neblaivų vairuotoją. Neseniai pasienietis po tarnybos netoli Eišiškių sustabdė pavojingai manevravusį automobilį „Opel Meriva“. Jį vairavusiam Šalčininkų rajono gyventojui nustatytas 2,67 prom. girtumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją