Vasario 21-osios rytą Nerimdaičių miestelyje nežymėtu policijos automobiliu patruliuojančių Telšių apskrities Kelių policijos skyriaus pareigūnų dėmesį atkreipė automobilis „VW Caddy“. Pareigūnai, įjungę švyturėlius, patikrinimui norėjo sustabdyti šį kita kelio puse važiavusį automobilį. Tačiau juos pamatęs vairuotojas, akistatos su pareigūnais nusprendė išvengti, nestojo ir nuvažiavo toliau, praneša Telšių apskrities policija.

Pareigūnai greitai apsisuko, įjungę specialiuosius šviesos ir garso signalus iš karto ėmė vytis bėglį. Važiuodami iš paskos garsiakalbiu pareigūnai nuolat reikalavo sustoti, tačiau vairuotojas reikalavimus ignoravo.

Visgi bėgliui, važinėjusiam po miestelį, pasprukti nepavyko. Aštuonias minutes besitęsusios gaudynės baigėsi. Paaiškėjo, kad policijos reikalavimo sustabdyti transporto priemonę nepaisė vyras, gimęs 1990 m., o pareigūnams jis nestojo, kadangi neturi įgijęs teisės vairuoti. Beje, jis vairavo transporto priemonę ne tik neturėdamas teisės to daryti, bet taip pat ir techniškai netvarkingą, įstatymų nustatyta tvarka neįregistruotą bei be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo automobilį.

Už tai, kad neturėdamas teisės vairuoti vairavo automobilį, nevykdė reikalavimo sustabdyti transporto priemonę, vairuotojui surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Beje, sučiupus bėglį, pareigūnus pasiekė miestelyje gyvenančios moters padėka. Ji dėkojo jiems už profesionaliai atliktą darbą, stabdant automobilį bei sulaikant bėglį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)