V. Capuko baudžiamąją bylą dėl vagystės iš K. Starkevičiaus ketvirtadienį atvertė Vilniaus miesto apylinkės teismas. Tiesa, nesėkmingai – teisėjas Valdas Bugelevičius posėdį turėjo atidėti, nes neatvyko nukentėjusysis K. Starkevičius ir prie Seimo viešbučio budėjusi policijos pareigūnė.

„Teismas, atsižvegdamas į tai, kad nukentėjusysis turi teisę dalyvauti nagrinėjant bylą teisme ir į tai, kad neaišku, ar jam apie posėdį pranešta, nusprendžia byloje daryti pertrauką, nukentėjusiajam siunčiant šaukimą papildomai“, – atidėjimo priežastis įvardijo teisėjas.

K. Starkevičius susitikti su garsiuoju vagiu galės gegužės 21 d.

Bylos duomenimis, V. Capukas praėjusių metų lapkričio pabaigoje užėjo į Seimo viešbutį ir laiptinėje pamatė du prirakintus apynaujus dviračius. Juos vagišius išsivežė iš pardavė.

K. Starkevičius teigia, kad dėl vagystės patyrė daugiau kaip 2,6 tūkst. Lt nuostolį.

V. Capukas kaltės neneigia ir pareigūnams tvirtino, kad į Seimo viešbutį pateko be jokių ypatingų kliūčių – kai viena moteris išėjo į lauką, jis užėjo į vidų.

Tuo metu Seimo viešbučio laiptinėje buvo dar vienas dviratis, bet jo V. Capukas nepavogė – esą jam užteko ir dviejų.

Šiuo metu bausmę dėl kitų nusikaltimų atliekančio V. Capuko laukia dar vienas procesas – dėl vagystės iš parlamentaro Juliaus Sabatausko buto Seimo viešbutyje.

V. Capukas įkliuvo per specialią policijos operaciją, kai prie „Akropolio“ bandė parduoti kelis J. Sabatauskui priklausančius daiktus.

Į Seimo viešbutį jis pirmą kartą pakliuvo 2010-ųjų kovą – tąkart apvogė Algimantą Salamakiną.