Primename, kad kovo mėnesį Kaune įvyko ažiotažą sukėlęs įvykis.

Kauniečiams gerai žinomo parko prieigose vyko muštynės, kurių metu sumušta maža mergaitė. Policijos teigimu, ją skriaudė didelis būrys jaunuolių.

Kitą dieną po įvykio, ketvirtadienį, su DELFI susisiekė, kaip pats teigia, įvykio liudininkas Algimantas. Jis teigė ištraukęs mergaitę iš mušeikų rankų ir iškvietęs policiją. Algimantas skundėsi žmonių abejingumu – esą incidentą stebėjo daug prašalaičių, tačiau padėti ryžosi tik jis vienas.

Vėliau paaiškėjo, kad pats liudininkas yra kaltinamas protu sunkiai suvokiamu dalyku. Jis buvo kaltinamas mergaičių tvirkinimu.

Balandžio 26 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai priėmė nuosprendį Algimanto. U. (gim. 1975 m.) atžvilgiu ir skyrė jam terminuotą laisvės atėmimą dviem metams ir trims mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant dviem metams, paskiriant atitinkamus įsipareigojimus.

Algimantas. U. pripažintas kaltu dėl jaunesnių nei 16 metų asmenų tvirkinimo ir neteisėto disponavimo pornografinio turinio dalykais, kuriuose vaizduojami vaikai arba asmenys pateikiami kaip vaikai.

Kauno apskr. VPK pareigūnai birželio 4 d., nespėjus dar įsiteisėti teismo nuosprendžiui, sulaikė tą patį vyrą galimai darantį analogiškas nusikalstamas veikas. Šiandien bus kreipiamasi į teismą dėl kardomosios priemones skyrimo.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Iš teismo antrankiais surankintas ir pareigūnų išvesdintas Algimantas U. šaukė, kad visa prieš jį surinkta medžiaga yra melas bei aiškino, jog su juo bandoma susidoroti dėl to, kad jis nuo skriaudikų išgelbėjo mergaitę.