Buriuotojas mirė iš karto, pranešė policija iš Makapos miestelio, esančio prie Amazonės.

Trys užpuolikai priplaukė greitaeigiu kateriu, perlipo į P.Blake'o laivą ir pagrasino jo įgulai ginklais. Vienas kaukėtų piratų iš karto paleido šūvį, nužudydamas P.Blake'ą, kuris atsistojo savo įgulos priekyje, sakė policijai įvykio liudininkai.

Du kiti P.Blake'o įgulos nariai, naujazelandiečiai Rogeris Austinas ir Arthuras Joffrey, buvo lengvai sužeisti per grumtynes su užpuolikais. Vėliau, suteikus pagalbą ligoninėje, jie buvo išleisti, pranešė valstijos gubernatoriaus atstovas spaudai AFP.

Manoma, kad žudikai priklausė piratų gaujai, kurią vietos žmonės vadina "Vandens žiurkėmis". Jie pagrobė įgulos narių laikrodžius, išorinį laivo variklį ir paspruko.

Pernai P.Blake'o vadovaujama Naujosios Zelandijos komanda laimėjo Amerikos taurę. Naujosios Zelandijos premjerė Helen Clark pareiškė, kad P.Blake'o netekties sukeltas "sielvartas yra neapsakomas žodžiais".

Vėliavos šalyje buvo nuleistos iki pusės stiebo, o parlamentas atidėjo penktadienio ryto sesiją, kad pažymėtų įvykusią tragediją.

2000 metų lapkričio mėnesį išplaukęs iš Oklando, rugsėjo mėnesį P.Blake'as pasiekė Amazonę. Jo ekspedicijos etapas Amazonės upe turėjo būti užbaigtas 2002 metų vasario mėnesį.

Amazonės piratai gana dažnai užpuola laivus, tačiau paprastai renkasi prekybos, o ne mažesnius laivus. Kiek žinoma, pastaruoju metu jie nebuvo nužudę žmonių, pranešė policija.