Ugniagesiai pranešimą apie įvykį gavo 5 valandą ryto. Atskubėjus pagalbai, dviejų aukštų pastatas buvo paskendęs dūmuose.

Pirmame pastato aukšte patalpos priklauso baldų gamybos įmonei, darbininkai gyveno antrame aukšte, viešbučio patalpose. Viso ugniagesiai evakavo 20 žmonių, 12 iš jų – atvykę iš Ukrainos ir Baltarusijos.

Du žmonės, dar iki atvykstant ugniagesiams, gelbėdamiesi iššoko pro antro aukšto langą. Vienas jų susižalojo krisdamas, antras buvo stipriai apsinuodijęs dūmais.

Evakavus visus žmones paaiškėjo, kad dar dviem gyventojams dėl apsinuodijimo dūmais reikia medikų pagalbos.

Lauke ugniagesiai pastebėjo pjuvenų plokštes, kurios buvo apdegusios. Apdegė ir išorinė pastato siena.

Dėl ko kilo gaisras, vyks aiškintis tyrėjai.

Papildyta: VPGT atstovai praneša, evakuoti žmonės elgėsi ramiai. Vieni iš pradžių glaudėsi greitosios pagalbos automobilyje, vėliau visi buvo įleisti į pirties patalpas, kad nesušaltų.

„Kai atvyko ugniagesiai, degimas buvo gana lokalus, gaisras nebuvo labai išplitęs – degė 12 kv. m patalpa rūsyje ir pirmojo aukšto laiptinė virš jo, tačiau dūmai per ją labai greitai sklido į antrąjį aukštą, kur gyveno žmonės, - sakė Kauno PGV Pajėgų valdymo skyriaus specialistas Evaldas Korsakas. – Todėl iš pradžių visos pajėgos buvo mestos ne gaisrui gesinti, o viešbučio gyventojams evakuoti. Gaisras buvo likviduotas 6 val. Nuo karščio skilo laiptinės langai, išsilydė plastikas.“

Aplink pastatą buvo laikomos pjuvenos ir medžio plokštės. Pasak E. Korsako, degimo požymių buvo tiek pastato viduje, tiek išorėje: „Gaisras galėjo kilti ir nuo numestos nuorūkos lauke, o viduje po laiptais buvo laikomas šaldiklis, buvo sukrautas porolonas ir plokštės, tad ir čia galėjo kažkas užsidegti.“

Gaisrą gesino 14 ugniagesių gelbėtojų iš Kauno PGV 1-osios komandos, Garliavos komandos ir Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos Poderiškių ugniagesių komandos, suvažiavę su 4 gaisrinėmis autocisternomis ir automobilinėmis kopėčiomis, gaisro vietoje budėjo 3 greitosios medicinos pagalbos ekipažai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)