Ministras BNS trečiadienio pavakarę sakė, kad šiuo metu renkami duomenys įvertinti, kiek degančiose patalpose galėjo būti padangų, kiek jų buvo perdirbta.

Be to, anot ministro, siekiama nustatyti, kiek iki gaisro įmonėje „Ekologistika“ atlikta patikrinimų ir kiek pažeidimų nustatyta.

„Mūsų specialistai yra pastatę mobilią laboratoriją, ima mėginius, tikrina oro taršą ir, aišku, bus paskaičiuota žala aplinkai. (...) Leidimą įmonė turėjo 2 tūkst. tonų padangų tvarkymui, preliminariais duomenimis, praktiškai beveik visa maksimali kvota galėjo būti išnaudota“, – kalbėjo K. Mažeika.

„Kalbant maksimaliai skaičiais, tai žala gali siekti iki 5 mln. eurų“, – pridūrė jis.

Jis tvirtino, kad į gaisro vietą yra atvežtos apšvietimo sistemos.

„Situacija nėra suvaldyta, ugnis neužgesinta, šiek tiek lokalizuota, bet panašu, kad pareigūnai su Ekstremaliųjų situacijų štabu ruošiasi nakties darbams“, – sakė ministras.

Anot jo, ugniagesiai planuoja nakčiai papildomai apsirūpinti vandeniu.

Ministerijos išplatintame pranešime teigiama, kad bus siekiama nustatyti šio gaisro priežastis ir nubausti kaltininkus.

„Aplinkosaugininkai laboratoriniams tyrimams paėmė gaisrui gesinti naudoto vandens mėginius ir įspėjo įmonę „Dzūkijos vandenys“ imtis atsargumo priemonių, nes dalis šio vandens patenka į nuotekų tinklus, ir tai gali kelti pavojų nuotekų valyklos darbui“, – rašoma ministerijos išplatintame pranešime.

Tikslią gaisro priežastį turės nustatyti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistai.

Paskelbta ekstremali padėtis, sprendžiama dėl laikino mokyklų uždarymo

Dėl trečiadienį Alytuje, padangų perdirbimo įmonėje, kilusio gaisro skelbiama ekstremali padėtis, bus sprendžiama dėl laikino mokyklų uždarymo.

„Dar dabar ugnis nelokalizuota, o gesinimas gali vykti savaitę ir daugiau. Yra įtrauktos ne vieno, o kelių rajonų pajėgos ir tarnybos. Yra atvykę net Šiaulių ugniagesiai. Tuo remiantis buvo paskelbta ekstremali padėtis“, – BNS sakė Alytaus miesto savivaldybės vicemeras Šarūnas Klėgeris.

Anot jo, paskelbus ekstremalią padėtį, gaunamas „įvairus palaikymas“ iš Vyriausybės.

„Dabar jau tai pereis į kitą lygį“, – teigė vienas miesto vadovų.

Jis taip pat pridūrė, kad ketvirtadienio rytą Ekstremalių situacijų komisija spręs, ar stabdyti ugdymo procesą mieste esančiose ugdymo įstaigose.

„Rytoj, pusę septynių ryte, bus sprendžiama, ar bus stabdomas mokyklose ugdymo procesas, taip pat dėl vandens tiekimo, nes yra sutrikimų. Jeigu pasisuktų vėjas, galimos evakuacijos. Kol gaisras nelokalizuotas, kol vyksta nuodingų medžiagų išmetimas į atmosferą, tai čia visko gali būti“, – sakė Š. Klėgeris.

Jis teigė pasiūlęs gyventojams masiškai dalinti respiratorius, tačiau kol kas Ekstremalių situacijų komisija nusprendė to nedaryti.

Gaisras 2 tūkst. kvadratinių metrų pastate Pramonės gatvėje, Alytuje, kilo trečiadienio naktį. Prašvitus, buvo matyti milžiniškas juodų dūmų debesis.

Dėl gaisro ir aplinkai bei žmonėms kenksmingų dūmų evakuotas šalia esantis Medicininės reabilitacijos ir sporto centras, namo darbuotojus paleido ir aplink esančios įmonės.

„Visa pramonė stoja dėl šito įvykio. Viską darome, kad rytoj prabudę alytiškiai pamatytų švarų dangų ir grįžtų į normalų ritmą“, – BNS sakė miesto meras Nerijus Cesiulis.

Šiuo metu gaisro plitimas sustabdytas, jį gesina didelės ugniagesių pajėgos iš Alytaus ir aplinkinių miestų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)