Praėjusią naktį Druskininkų savivaldybės Snaigupės kaime užsiliepsnojo gyvenamasis namas. Ugnis sunaikino medinį pastatą, o gaisravietėje buvo rastas apdegęs 41 metų vyro kūnas. Pirminiais duomenimis gaisrą galėjo sukelti elektros instaliacijos gedimas. Nelaimės aplinkybės aiškinamos.

Dar vienas žmogus žuvo per gaisrą, kilusį praėjusią naktį Alytaus rajono Pivašiūnų kaime. Čia taip pat užsidegė gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, pastato stogas ir perdengimas jau buvo sukritę. Liepsnos smarkiai nusiaubė medinį namą, o gaisravietėje buvo rastas 57 metų vyro apdegęs kūnas. Manoma, kad šis gaisras kilo dėl krosnių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Vakar vakare Tauragės rajono Ližių kaime užsidegė stalių dirbtuvės „Laukesta“. Gaisro židinys buvo stalių dirbtuvių lakavimo ceche, kur išdegė ten buvęs lakas, lentos ir kiti daiktai. Rankas ir veidą apdegė įmonės sargas. Jam pirmoji medicinos pagalba suteikta vietoje. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Dar du žmonės nukentėjo per gaisrą, kilusį vakar vakare Kaune, E. Ožeškienės gatvėje esančiame daugiabučio namo bute. Gaisro metu kambaryje sudegė lova, išdegė grindys. Iš uždūminto buto buvo išvestas kūną apdegęs 67 metų vyras ir dūmais apsinuodijusi 49 metų moteris. Jiems prireikė medikų pagalbos.

Ugnis vakar niokojo ir daugiau gyvenamųjų namų. Radviliškio rajono Ožaičių kaime vakar ryte dėl netvarkingos krosnies užsidegė gyvenamasis namas. Gaisro metu nudegė pastato stogas ir perdengimas, išdegė kambariai ir juose buvę baldai, buitinė technika ir namų apyvokos daiktai.

Dėl krosnių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų vakar popiet gyvenamasis namas užsiliepsnojo ir Molėtų rajono Kertadalės kaime. Ir šiame gaisre nudegė pastato stogas bei dalis perdengimo išdegė vidus ir ten buvę daiktai.

Dėl sugedusios elektros instaliacijos vakar po pietų užsiplieskė gyvenamasis namas ir Švenčionių rajono Pabradės miestelyje, Malūno gatvėje. Per gaisrą apdegė 2 kambariai ir juose buvę namų apyvokos reikmenys.

Dėl trumpo elektros jungimosi vakar vakare gaisras kilo Kaune, Taikos prospekte esančiame daugiabučio namo bute. Šiame gaisre tik apsmilko apšiltinimo medžiaga bei išdegė grindys, ir ugnį užgesino iškviesti ugniagesiai.