„Jis tikrai nesmurtavo, nieko baisaus neatsitiko. Visą dieną nebuvau namuose, o kai vakare grįžau, sutikau kaimynę ir pakviečiau pas mus kavos išgerti. Įėjome į butą ir mus išgąsdino Gintaro būsena. Jis kalbėjosi su citrinmedžiu, plėšė nuo jo lapus. Matyt, ji ištiko baltoji karštinė, todėl paskambinau į greitąją pagalbą, tačiau medikai liepė kviesti ir policijos pareigūnus, nes esą vieni bijo eiti į butą“, – pasakojo J. Einikienė.

Ji tikino, kad atrakino duris, jog į butą galėtų patekti medikai ir pareigūnai, o pati išėjo pas kaimynę.

„Kai po valandos grįžau namo, durys buvo atrakintos, o namuose nieko nebebuvo. Net nežinau, kur Einikį išsivežė. Jei žiniasklaida skelbia, kad jis nakvojo areštinėje, tai, matyt, taip ir buvo, jis dar negrįžęs, nieko apie jį nežinau. Bet į areštinę jis pateko ne todėl, kad mane koneveikė ar smurtavo. Aš jau seniai nebenoriu jokių skandalų, todėl, jei jis pradeda siautėti, išeinu iš buto ir viskas“, – kalbėjo J. Einikienė.

Paklausta, ar tiesa, jog Saratovo „Avtador“ atsisakė G. Einikio paslaugų ir jis kitą sezoną nebedirbs šio klubo trenerių štabe, pašnekovė teigė net nežinanti, kaip bus toliau.

„Kažkas rašo, kad jis ten nebereikalingass, o jis sako, kad į Rusiją grįš. Nežinau, kaip viskas bus toliau. Šį ketvirtadienę jis turi skristi į Taliną, net bilietai nupirkti, nes vyks kažkokia su Kauno „Žalgiriu“ susijusi šventė. Stengiuosi kuo mažiau su juo bendrauti ir ypač dabar, kai vasara, kai vaikams atostogos, tad galiu su jais daugiau laiko praleisti ne bute Klaipėdoje, o kaime“, – teigė J. Einikienė.

Pastarąjį kartą G. Einikis Klaipėdos policijos areštinėje nakvojo pernai spalį. Pagalbos tąkart šaukėsi jo žmona Jurgita, nes buvęs krepšininkas galimai prieš ją smurtavo.

Tačiau ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje ir vėl buvo nutrauktas, nes J. Einikienė po kurio laiko sutuoktiniui nebeturėjo pretenzijų.