„Šiandien sutikau savo daugiabučio kieme senolę, kuri man pasipasakojo, jog dalinai apkurto po šio įvykio, vaikšto pas gydytojus, kurie jau išrašė klausos aparatą...

Negalėjau likti abejinga, noriu surasti žmones, kurie matė šį įvykį. Šie asmenys turi atsakyti už savo veiksmus, ir už tai, kad per juos kažkas visą likusį gyvenimą turės būti be klausos“, – socialiniame tinkle pagalbos prašymu dalijasi kaunietė Gabrielė.

Po įvykio patyrė šoką

Ši istorija, sako mergina, įvyko tik po Kalėdų, gruodžio 27-tą, 15-tu numeriu pažymėtame troleibuse. Du, kaip teigiama, neblaivūs asmenys nusprendė pasilinksminti – pilname žmonių troleibuse sumanė susprogdinti petardą. Apie šį įvykį kaunietei Gabrielei papasakojo netoliese gyvenanti moteris, kuri dėl šio įvykio esą dalinai prarado klausą.

„Aš ėjau prie automobilio įjungti akumuliatoriaus, dėl ko pradeda kaukti signalizacija. Aš pasakiau netoliese buvusiai močiutei „neišsigąskit signalizacijos“, o ji to neišgirdo. Aš pakartojau. Tada ji man ir papasakojo, kokia nelaimė ištiko ir dėl to dabar neprigirdi.

Ji teigė, kad iškart po petardos sprogimo pradėjo nebegirdėti, išsigando, buvo šoke. Teigė, kad jai ir valė tas ausis, viską darė gydytojai, bet niekas nepadėjo – teko išrašyti klausos aparatą, kurio, kaip supratau, dar neatsiėmė“, – pasakoja Gabrielė.

Į policiją nei nukentėjusi moteris, nei pagalbos šauksmą paskelbusi mergina esą dar nesikreipė – teigia, kad visų pirma nori surinkti pakankamai įrodymų ir atrasti liudininkų. Tačiau kol kas į feisbuke paskelbtą pagalbos šauksmą niekas neatsiliepė.

Padėti negali ir „Kauno autobusai“, kuriai priklauso minėtas 15 maršruto troleibusas. „Skambinau į „Kauno autobusus“, sakė, pas juos kamerų nėra, įvykis neužfiksuotas“, – teigia kaunietė Gabrielė.

Bendrovės atstovė spaudai Ramunė Tarandė DELFI patikino, kad nei vairuotojai, nei darbuotojai, tiriantys panašius atvejus apie šį incidentą nieko negirdėjo.

Tiesa, ji paminėjo, kad į įmonę kreipėsi moters kaimynu prisistatęs asmuo, kuris pranešė apie šį įvykį, tačiau jis nepateikė galimai nukentėjusiosios elektroninio bilieto duomenų, kurie reikalingi nustatyti tiksliai įvykio vietai ir laikui. Tada, anot R. Tarandės, būtų galima apklausti vairuotoją.

DELFI ir kaunietė Gabrielė kviečia atsiliepti mačiusius įvykį ar kažką apie jį žinančius. Pilietiškos merginos elektroninis paštas – gabriele.vvv@gmail.com.