Pas įtariamuosius ir su jais susijusius asmenis buvo atliktos devynios kratos. Jų metu rasti du Didžiojoje Britanijoje pagrobti automobiliai: 2010 metais pagamintas „BMW-318“ir 2008 metais pagamintas „BMW 525D Sport Touring“. Taip pat rasti, įtariama, suklastoti angliški automobilių registracijos liudijimai ir įrankiai, nusikaltėlių įprastai naudojami automobiliams vogti, praneša Šiaulių apskrities policija.

Ši šiauliečių trijulė į policijos akiratį pateko metų pradžioje, kai VĮ „Regitra“ Šiaulių filiale ir filialo Kelmės grupėje norėta įregistruoti du Didžiojoje Britanijoje pirktus „Ford Gallaxy“. Automobilius registravusiems darbuotojams įtarimą sukėlė registracijos liudijimai, kurie, kaip paaiškėjo, buvo suklastoti. Tyrimo metu nustatyta, kad minėti automobiliai Didžiojoje Britanijoje buvo ne parduoti, o pavogti ir yra ieškomi.

Šiaulių AVPK Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai pradėjo rinkti duomenis apie šių automobilių kelią į Lietuvą, nustatė asmenų, užsiimančių pagrobtų automobilių realizavimu mūsų šalyje, ratą. Po ilgalaikio tyrimo, surinkus duomenis, galinčius pagrįsti nusikalstama veikla užsiimančių įtariamų asmenų kaltę, spalio 10 d. jie surengė įtariamųjų sulaikymo operaciją.

Turimais duomenimis, trijulė įgydavo užsienyje vogtus automobilius, o paskui, suklastoję dokumentus, dalį jų parduodavo Lietuvoje, kitus veždavo į Ukrainą. Pareigūnai turi informacijos, kad užsienyje pavogtais automobiliais juos aprūpindavo lietuviai emigrantai.

Šiaulių miesto apylinkės teismas sankcionavo nusikalstamu būdu gauto turto įgijimu ir realizavimu įtariamų šiauliečių suėmimą: A. J. ir A. T. nuo visuomenės izoliuoti 2 mėnesiams, A. G. – vienam.