Vairuotojas (gim. 1987 m.) Kauno gatvėje, Vilniuje sukėlė avariją - apdaužė stovintį automobilį „Citroen Picasso“ ir pabėgo. Kabrioletas buvo sustabdytas Antakalnyje, Smėlio gatvėje.

Eugenijus teistas penkis kartus, pirmojo teistinumo metu buvo aštuoniolikos. Vėliau mokėsi Vilniaus technologijų ir statybos fakultete, baigė Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklą.

2006 m. baustas už vagystę, 2011 m. už viešosios tvarkos pažeidimus ir nesunkų sveikatos sutrikdymą. Tuomet jam paskirta galutinė subendrinta bausmė 1 metai ir 6 mėnesiai laisvės atėmimo.

2012 m. vasarį degalinėje įsipylė degalų ir neatsiskaitęs bandė pasišalinti iš įvykio vietos, tačiau buvo sulaikytas liudytojo. Tuo metu vyras vairavo automobilį „Peugot 406“, ant kurio buvo uždėti neteisėtai įsigyti valstybiniai numeriai.

Kovo mėnesį Eugenijus atvyko į Vilniaus apskirties vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto pirmąjį policijos komisariatą. Neturėdamas ikiteisminį tyrimą atliekančio pareigūno leidimo pasiimti automobilį „Peugot 406“, jis suklaidino policijos pareigūną, teigdamas, kad ikiteisminį tyrimą atliekanti pareigūnė grąžino jam automobilio raktus ir leido pasiimti automobilį. Atsarginiu raktu atsirakinęs automobilį, vyriškis juo pasišalino iš policijos komisariato.

Tą patį mėnesį iš Eugenijaus buvo atimtas ir vairuotojo pažymėjimas keturiems metams už vairavimą apsvaigus nuo narkotinių medžiagų.

2012 m. balandį vyriškis apvogė parduotuvę ir barą Labdarių gatvėje. Savo veiksmų logiškai teisme jis paaiškinti negalėjo. Iš parduotuvės buvo pavogtas manekenas, drabužiai, keli rankinukai. Parduotuvei padaryta turtinė žala - 520,93 Lt. Įsibrovęs į baro vidinį kiemą, Eugenijus pagrobė du stalus ir tris veidrodžius, tuo padarydamas įmonei 440 Lt turtinę žalą.

Po vagystės praėjus vos kelioms dienoms, kaltinamasis priešinosi policijos pareigūnams, vienam jų - dūrė du kartus atsuktuvu į striukės rankovę. Visgi, savo kaltę dėl šio incidento teisme jis neigė. Neva nesuprato, kad civiliais apsirengę ir neprisistatę pareigūnai ruošiasi jį sulaikyti.

2013 m. teismo nuosprendžiu bausmė buvo subendrinta ir vyrui skirta kalėti 2 metus ir 3 mėnesius pataisos namuose.

2014 m. sausį po vakarėlio iš buto pavogė mobiliojo ryšio telefoną, kompiuterį, modemą, dvi gitaras, kelis gitaros dėklus. Kaip teigė kaltinamasis, išėjus iš vakarėlio ir sugrįžus pasiimti pamirštų pirštinių, jam kilo mintis ką nors pavogti.

Eugenijus teistas ir už tai, kad įsigijo ir laikė nedidelį kiekį narkotinių medžiagų. Nuteistasis pripažino, kad namuose laikė narkotines medžiagas, tačiau tikslo platinti neturėjo. „Būčiau pats suvartojęs“, - teigė vyriškis.

Tuomet būdamas suimtas, kaip ir praėjusį savaitgalį, pasikėsino bėgti. Prie tarnybinio automobilio, pastūmęs pareigūną, ėmė bėgti, tačiau buvo sulaikytas. Savo kaltę vyras pripažino.

Galiausiai, Eugenijui paskirta galutinė bausmė - 1 metai ir 3 mėnesiai pataisos namuose nuo 2014 m. liepos mėnesio. Nors jis po to kelis kartus kreipėsi dėl lygtinio paleidimo, tačiau jo prašymai nebuvo patenkinti, kadangi anksčiau lygtinio paleidimo metu nesilaikė nustatytų įsipareigojimų. Taip pat, teismo vertinimu, teigiamai nuteistąjį charakterizuojančios aplinkybės nebuvo pakankamas pagrindas paleisti Eugenijų lygtinai iš įkalinimo įstaigos.

Nuo 2014 m. rugsėjo Eugenijus profesinėje mokykloje mokėsi suvirintojo elektra specialybės. Iš nuteistojo asmens bylos medžiagos matyti, kad Eugenijus bausmės atlikimo metu elgėsi nepriekaištingai ir režimo reikalavimų nepažeidė.

Kalinimo įstaigoje jis geranoriškai atliko jam skirtus darbus - tvarkė nuteistųjų poilsio kambarį. Dalyvavo adaptacijos, pataisos programose. Lankė Asmenų, kuriuos rengiamasi paleisti iš laisvės atėmimo vietų, teisinio ir socialinio švietimo programą. Palaikė glaudžius socialinius ryšius su sugyventine, tėvais, seserimi. Nuo negatyvios įtakos buvo atsiribojęs ir orientuotas į teigiamus pokyčius.