Kaip skelbia vietos spauda, 27 metų Grimsbio mieste gyvenantis Donatas Levinskas praėjusį šeštadienį, apie 23 val., pateko į Victoria gatvėje esančios policijos nuovados teritoriją ir įsilaužė į užrakintą priestatą. Vėliau iš šalia esančios parduotuvės pavogtu plaktuku išdaužė kelių tarnybinių policijos automobilių ir vienam pareigūnui priklausančio „Ford Focus“ langus.

Lietuvis jį sulaikiusiems pareigūnams pareiškė, kad jį persekioja trys vyrai su peiliais ir nori jį nužudyti. Vėliau buvo išsiaiškinta, kad D. Levinskas keturias dienas nieko nevalgė, nemiegojo ir vartojo ekstazį.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad anksčiau lietuvis penkis kartus stojo prieš teismą ir 2011 metais praleido kalėjime 12 savaičių. Pareigūnai taip pat nustatė, kad D. Levinskas anksčiau ne kartą bandė žudytis, kentėjo nuo paranojos ir haliucinacijų.

Teismas D. Levinskui skyrė 12 savaičių lygtinę laisvės atėmimo bausmę. Vyras per ateinančius 12 mėnesių taip pat turės nudirbti 150 valandų visuomenei naudingo darbo. Be to, jis turės padengti 600 svarų žalą policijos automobiliams ir apmokėti teismo išlaidas.