Beje, teismo posėdyje liudiję policijos pareigūnai į Ukmergę atvyko ankščiau. Tad laiko veltui neleido ir patruliavo miesto gatvėmis.

Lietuvos kelių policijos tarnybos patrulių kuopos pareigūnai, sustabdę mero vairuojamą visureigį, teisme aiškino, jog tos dienos detalių gerai nepamena. Jie jau nebuvo tikri, ar A. Kopūstui iš tiesų buvo sutrikusi kalba ir judesių koordinacija.

Policininkas, sustabdęs mero vairuojamą visureigį, teisme aiškino, jog pirmiausia patikrino vairuotojo dokumentus. Pro atdarą automobilio langą, pareigūnas teigia pajutęs sklindanti salstelėjusi kvapą. Tuomet jis A. Kopūstui pasiūlė pasitikrinti alkotesteriu. Meras įpūtė 0,81 promilę. Policininkai taip pat aiškino, jog A. Kopūstas nesiginčijo, buvo kultūringas.

Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos ekspertė neigė visas mero gynybos versijas. A.Kopūstas į alkotesterį pūtė du kartus ir rezultatas buvo beveik toks pats. Policijos naudojama įranga yra praėjusi metrologinę patikrą.

Ligoninėje, kurios steigėja yra rajono savivaldybė, taip pat atlikti ne visi veiksmai, jog būtų galima pasakyti ar A. Kopūstas vairavo blaivus. Gydytoja, žinodama, jog yra ginčytina situacija turėjo paimti mero kraujo mėginį. Tačiau tai nebuvo padaryta. O 0,8 promilės girtumas per valandą negali išgaruoti iš žmogaus organizmo. Ekspertė taip pat įsitikinusi, jog išgėrus du 0,3 bokalus alaus, kaip aiškino A. Kopūstas, neįmanoma pripūsti tiek promilių.

Teismui išklausius liudytojų parodymus, mero advokatas Valdas Kersnauskas paprašė byloje padaryti pertrauką. Jis teigia norintis pasiruošti baigiamosioms kalboms. Teismas patenkino šį advokato prašymą. Kitas teismo posėdis suplanuotas kitą pirmadienį, spalio 22 d. Senatis šioje byloje sueina lapkričio 25 d. Jei iki tol nepavyks jos išnagrinėti, tuomet nepaaiškės kokioje būsenoje už automobilio vairo sėdo A. Kopūstas.

Primename, jog rajono merą, vairuojantį asmeninį automobilį "Toyota Land Cruiser", Lietuvos kelių policijos tarnybos patrulių kuopos pareigūnai, sustabdė lapkričio 25 dieną, 18.12 valandą, ties miškų urėdija Vilniaus gatvėje.

Policininkai pajuto nuo jo sklindantį alkoholio kvapą bei pastebėjo sutrikusią kalbą ir judesių koordinaciją. Alkotesterio pagalba jam buvo nustatytas 0,81 promilės girtumas. Tačiau po valandos meras nuvyko į savivaldybės kontroliuojama Ukmergės ligoninę. Tuomet budėjusi gydytoja Rūta Striogienė, nustatė, kad A. Kopūstas tuo metu buvo visiškai blaivus. Ji teisme liudijo, kad girtumas buvo tikrinamas ne tik alkotesterio pagalba, bet buvo atlikti įvairūs medicininiai testai. Jokie požymiai nerodė, jog A. Kopūstas buvo vartojęs alkoholio, teisme kalbėjo gydytoja.