Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 5 punktą (mažamečio asmens nužudymas, bejėgiškos būklės asmens nužudymas, savo artimo giminaičių nužudymas, dviejų ir daugiau asmenų nužudymas ir nužudymas itin žiauriai).

Pagal specialistų pateiktas pažymas, nustatyta, kad berniuko mirties priežastis – prigėrimas. Tikslios mergaitės mirties priežasties kol kas specialistai nepateikia, mergaitė mirė arba nuo hipotermijos (atšalimo), arba prigėrė.

Pas abu vaikus buvo rasti išoriniai sužalojimai, mergaitė ir berniukas turėjo nubrozdinimus galvoje. Kaip atsirado nubrozdinimai, kol kas ekspertai negali atsakyti.

Tyrimo metu kilo abejonių dėl įtariamojo psichinės būklės, gauta konsultacija, kad turi būti atlikta teismo psichinė ekspertizė, kurią planuojama atlikti artimiausiu metu.

„Kai buvo vykdomi pirminiai procesiniai veiksmai, įtarimų sukėlė įtariamojo elgesys, apklausos metu pamatęs pas darbuotoją raudonos spalvos rašiklį, įtariamasis labai susinervino, pradėjo neadekvačiai elgtis. Tyrėjai spėja, kad jam galėjo kilti asociacijos su raudonais vaikų drabužiais, kuriuos jie galimai dažnai vilkėdavo. Tikriausiai jam tai sukėlė neigiamas emocijas“, - kalbėjo Kauno apskrities VPK sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos antrojo skyriaus viršininkas Valdas Buinickas.

Pareigūnas atskleidė, kad areštinėje įtariamasis glumino savo elgesiu.

Sulaikytas įtariamasis vaikžudyste areštinėje elgėsi neadekvačiai: plėšė nuo savęs drabužius, graužė sienas, jam duodamą maistą kišosi į įvairias kūno vietas, lakstė nuogas.

Kad nesusižalotų, vyrui buvo uždėti antrankiai ir šiuo metu Kauno tardymo izoliatoriuje vykdoma intensyvi jo priežiūra.

Pasak ekspertų, įtariamasis kol kas negali logiškai paaiškinti, kodėl pražudė savo vaikus.

„Iš jo apklausų nėra loginių paaiškinimų, pateikiamos nuotrupos, pagal kurias sunku suprasti, kur yra realybė, o kur fantazijos. Konkretaus motyvo jis neišsakė, tyrimo eigoje mes bandysime viską sudėlioti ir atsakyti į klausimą, kodėl jis taip padarė“, - spaudos konferencijoje kalbėjo prokuroras Andrius Kiuršinas.

Pareigūnai atskleidė ir kiek daugiau paties įvykio detalių.

„Policijai atvykus į įvykio vietą pareigūnai pamatė vyrą, einantį į namą, ten jis ir buvo sulaikytas. Name buvo rasti abu vaikai. Žiniasklaidoje buvo rašoma, kad jie slėpėsi šiene – tai netiesa. Jie buvo namie rasti savo lovose. Pamatęs policiją, vyras elgėsi ramiai, jam buvo uždėti antrankiai ir nuvestas į automobilį. Paklaustas kur vaikai, jis atsakė, kad šulinyje.

Pareigūnai teigė, kad dar girdėjo garsus, sklindančius iš šulinio, galimai vaikai tuo metu dar buvo gyvi“, - įvykių seką atkūrė Valdas Buinickas.

Iš karto po įvykio buvo apklausta ir vaikučių motina. Kol kas specialistai nepateikia jos versijos, dėl ko įvyko tragedija. Dėl vyro smurto savo atžvilgiu ji nesuskundė. Įvykio metu būtent ji iškvietė pareigūnus. Per kiek laiko atvyko pareigūnai, kol kas neaišku.