Klaipėdos apygardos prokuratūrą jau pasiekė Valstybinės psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertinio skyriaus specialistų išvada apie Valdo J. psichikos būklę.

Mėnesį įtariamąjį stebėję ekspertai nustatė, kad Valdas J. gali atsakyti už savo veiksmus, jis neturi psichikos sutrikimų, kurie jį leistų pripažinti nepakaltinamu.

Anot Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro Aurelijaus Stanislovaičio, gavus ekspertų išvadą apie įtariamojo psichikos būklę, liko tik keli procedūriniai akcentai ir bylą bus galima perduoti teismui.

Ekspertų išvada, jog Valdas J. yra sveikas, nebuvo netikėta, nes jo ligos istorijoje nėra jokių įrašų apie psichikos sutrikimus.

Valdui J. pareikšti įtarimai dėl J. Šikšniūtės išžaginimo ir bejėgiškos būklės jos nužudymo, slepiant seksualinio pobūdžio nusikaltimą. Už tai gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Kai tik Valdas J. buvo suimtas, iškart imta kalbėti, jog būtina atlikti psichiatrinę ekspertizę. Teismas iš pradžių skyrė ambulatorinę ekspertizę. Valdas J. buvo atvežtas į Klaipėdos areštinę, kur turėjo bendrauti su psichologu ir psichiatru.

Tačiau jis vengė bendrauti su specialistais, neatsakinėjo į klausimus, todėl jie negalėjo įvertinti įtariamojo psichikos būklės. 

Todėl prokuroras dar kartą kreipėsi į teismą, kad Valdui J. būtų skirta stacionari psichiatrinė ekspertizė. Teismas vasarį tokį prašymą patenkino. Įtariamąjį specialistai stebėjo ilgiau nei mėnesį.

J. Šikšniūtė dingo pernai lapkričio 16-osios vakarą, kai pakeleivinga mašina iš Saugų gyvenvietės Šilutės rajone norėjo grįžti į Klaipėdą, kur universitete studijavo viešąjį administravimą ir gyveno studentų bendrabutyje.

Su Valdu J., kuris pasisiūlė ją pavėžėti į Klaipėdą, mergina susipažino internete. Spėjama, kad vaikinas buvo suplanavęs įvykdytą nusikaltimą, nes jo automobilio bake nebūtų užtekę degalų iki Klaipėdos. Be to, Valdas J. niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Įtariamasis buvo sulaikytas praėjus pusantros paros, po studentės dingimo. Dar po dienos jis buvo suimtas trims mėnesiams, tą pačią dieną rastas ir merginos lavonas. Jis aptiktas Šilutės rajone, Macikuose, kanale, netoli vietos, kur gyvena Valdo J. mama.

Mergina buvo išrengta, jos kūnas užmestas šakomis. Ekspertai kontatavo, jog mergina buvo pasmaugta, o prieš tai – išžaginta. Atlikus DNR ekspertizę, identifikuotas ir merginą išniekinęs asmuo.

J. Šikšniūtės tėvai savo vienturtės dukters palaikus kremavo. Urna palaidota Mažeikių rajone, Geidžių kapinėse.