Kauno apygardos prokuratūros atstovas Aurimas Didžiokas Delfi patvirtino, kad šioje istorijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mažamečio išžaginimo pagal Baudžiamojo kodekso 149 str. 4 d. Pirmasis šią žinią pranešė portalas lrytas.lt.

Už šį mažametės išžaginimą gresia laisvės atėmimas nuo 5 iki 15 metų.

Pilnametis įtariamasis nėra suimtas, jam skirtos su laisvės atėmimu nesusijusios kardomosios priemonės.

„Įvertinus visas aplinkybes, jam skirtos dvi kardomosios priemonės: dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti“, – pranešė prokuratūros atstovas.

Mergaitė vaiką pagimdė būdama vienoje vaikų vasaros stovykloje naktį iš liepos 13 į 14 dieną.

Kaip portalui „Delfi“ anksčiau yra pasakojęs Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Dmitrijus Kačiurinas, į jų gydymo įstaigą jauna mama atvežta jau pagimdžiusi.

„Kūdikis buvo išnešiotas, tik mažesnio svorio. Gimdymas nebuvo komplikuotas. Atvežtų mamos ir vaiko būklė buvo patenkinama. Jiems suteikta pagalba, su mama bendravo socialiniai darbuotojai, psichologas, o vėliau abu išleisti namo“, – sakė D. Kačiurinas.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Kauno mieste, Kauno ir Marijampolės apskrityse Ramunė Liubinaitė tuomet pasakojo, kad apie stovykloje pagimdžiusios nepilnametės gimdymą vaiko teisių gynėjai sužinojo iškart.

„Alytaus apskrities vaiko teisių gynėjai pranešimą apie pagimdžiusią nepilnametę iš vaikų vasaros stovyklos gavo naktį iš liepos 13 į 14-ąją. Vaiko teisių gynėjai nedelsdami nuvyko į ligoninę, bendravo su gydytoju, aiškinosi, ar jaunai mamai reikalinga kokia nors skubi pagalba.

Pirminiais duomenimis, šeima apie dukros nėštumą nežinojo, ji pati – taip pat“, – komentavo R. Liubinaitė.

Pasidomėjus, ar paauglės šeima buvo žinoma Vaiko teisių tarnybai, pašnekovė sakė: „Šeima yra turėjusi sunkumų, jai teiktos socialinės paslaugos. Šiuo metu šeima gali gyventi savarankiškai, sunkumus yra įveikusi ir turi galimybę padėti dukrai pasirūpinti kūdikiu.“

Naujagimio globėja paskirta 13-metės močiutė, kadangi nepilnametė mama negali būti oficiali vaiko atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)