Priminsime, kad lapkričio 16-ąją, paryčiais, apie 4.40 val., policijoje buvo užfiksuotas pranešimas, kad sostinėje, Vilniaus g. 29, prie alaus baro „La Birra Pub“, vyksta muštynės.

Atvykusiems pareigūnams vaikinas (gim. 1993 m.) pareiškė, kad jį ir jo draugę sumušė nepažįstamasis. Vaikinas parašė pareiškimą policijai. Jo draugė, pasak pareigūnų, į policiją nesikreipė iki šiol. Medikai nukentėjusiam nustatė nosies lūžimą, jis buvo nuvežtas į ligoninę. Merginai pirminės apžiūros metu nustatyta akies voko žaizda.

Įrašas, kuriame užfiksuota, kaip buvo sužalota mergina (gim. 1997 m), buvo paviešintas tik Kalėdų rytą. Įrašą išplatinusi Gabrielė S. kaltina perspektyvų sportininką. Socialiniame tinkle „Facebook“ mergina taip pat pasidalino nuotraukomis, kurios atskleidė, kaip ji buvo sužalota.

Paviešintame vaizdo įraše matėsi, kaip nuo žemės atsikėlęs I. Mečajus itin stipriu dešinės rankos smūgiu trenkia stovėjusiai merginai į veidą.

Tačiau atsakymo, kodėl paviešintame vaizdo įraše I. Mečajus keliasi nuo žemės, nebuvo pateikta.

LRT.lt šaltinių teigimu, I. Mečajų galimai užpuolė šeši vaikinai – Gabrielės S. draugai. Grumtynės, pasak šaltinių, vyko ilgai, su trimis užpuolikais I. Mečajus esą sugebėjo susitvarkyti, tačiau vėliau vienas iš vaikinų įsibėgėjęs pusiau iš nugaros trenkė alkūne I. Mečajui į galvą. Po šio smūgio I. Mečajus, pasak šaltinių, krito ant žemės.

Šaltinių teigimu, užpuolikai tuo savo darbo nebaigė – dar spėjo gulintį I. Mečajų apspardyti.

Šios istorijos tęsinys jau buvo matomas paviešintame vaizdo įraše.

Pasak šaltinių, po tokio smūgių I. Mečajui galėjo būti aptemusi sąmonė – jis net galėjo nesuvokti, kad prieš jį stovi mergina.

Šaltinių teigimu, sukonfliktavę su I. Mečajumi vaikinai yra kariškiai, tarnaujantys Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopoje.

Iki šiol nėra paviešinta konflikto priežastis, tačiau teigiama, kad pilnas konflikto įrašas turėtų būti viešinamas kiek vėliau.

Šiuo metu iš socialinio tinklo vaizdo įrašas, kuriuo dalinosi Gabrielė S., yra pašalintas.

Kariuomenė: minėtas asmuo nebetarnauja

Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento Visuomenės informavimo poskyrio kapitonas Gintautas Ciunis portalui LRT.lt patvirtino žinantis, kad į šią istoriją gali būti įsivėlęs buvęs karys.

„Galiu pasakyti taip: mums irgi yra žinoma, kad šitas įvykis gali būti susijęs su buvusiu kariu, kuris jau apie porą mėnesių nebetarnauja kariuomenėje. Antra, jo išėjimas iš tarnybos niekaip nesusijęs su šiuo įvykiu. Aišku, kad jokios smurto apraiškos kariuomenėje netoleruojamos“, – sakė G. Ciunis.

Jis teigė nežinantis nei minimo asmens vaidmens šioje istorijoje, nei sąsajų. G. Ciunis patvirtino, kad minėtas karys anksčiau tarnavo būtent Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopoje.

LRT.lt primena, kad Į viešumą iškilus šiam incidentui, į jį sureagavo Lietuvos dziudo federacija, pasmerkusi sportininko elgesį. Federacija tikino, kad apie įvykį anksčiau girdėję nebuvo, ir žadėjo atlikti vidinį tyrimą.

Alytaus sporto ir rekreacijos centro auklėtinis, treniruojamas Ramunės Aleknavičienės, 2017 metų spalį Europos dziudo taurės etape Malagoje svorio kategorijoje virš 100 kg iškovojo trečią vietą, o prieš tai jis triumfavo ir Lietuvos dziudo čempionate.

„Lietuvos ryto“ televizijos pakalbinta jau dabar buvusi I. Mečajaus trenerė R. Aleknavičienė šį įvykį pavadino buitine situacija. Tačiau vėliau delfi.lt trenerė teigė, kad šie jos žodžiai buvo iškraipyti, todėl sulaukė grasinimų. „Negaliu komentuoti, nes mano žodžiai buvo iškraipyti. Su vienu žurnalistu pakalbėjau, viskas buvo iškraipyta, o turiu visą pokalbio įrašą. Nenoriu nieko kalbėti. Vyksta tyrimas, tegul prokuratūra viską išsiaiškina“, – delfi.lt komentavo trenerė.