Vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip buvo sužalota mergina (gim. 1997 m.), paviešintas tik Kalėdų rytą, nors nusikaltimas įvykdytas daugiau, kaip prieš mėnesį - lapkričio 16-ąją. Įrašą išplatinusi mergina kaltina perspektyvų sportininką I. Mečajų.

Policijoje lapkričio 16-ąją, paryčiais, apie 4.40 val., užfiksuotas pranešimas, kad sostinėje, Vilniaus g. 29, prie alaus baro „La Birra Pub“, vyksta muštynės.

Atvykusiems pareigūnams vaikinas (gim. 1993 m.) pareiškė, kad jį ir jo draugę sumušė nepažįstamasis. Vaikinas parašė pareiškimą policijai. Jo draugė, pasak pareigūnų, į policiją nesikreipė iki šiol.

Greitosios pagalbos medikai nukentėjusiajam nustatė nosies lūžimą, jis buvo nuvežtas į ligoninę. Merginai pirminės apžiūros metu nustatyta akies voko žaizda.

Tą pačią dieną Vilniaus trečiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pareigūnai neatskleidžia konflikto aplinkybių. Tačiau patvirtino, kad paviešinus vaizdo įrašą ir kilus triukšmui žiniasklaidoje, šiomis dienomis tyrimą perėmė VPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba.