Avarija užfiksuota 9 val. 48 min., informavo Vilniaus apskrities policija.

Pranešta, kad taksi automobilis „Toyota“ sustojo Gedimino prospekte išlaipinti keleivį, kuris atidarė duris ir užtvėrė dviračių taką.

Į dureles trenkėsi dviračiu važiavusi moteris. Dėl kojos traumos jai prireikė medikų pagalbos.

Vėliau apie šios nelaimės detalėmis savo feisbuko paskyroje pasidalino ir pati nukentėjusioji – finansų viceministrė R. Bilkštytė.

„Triviali situacija: važiuoju prospektu (dviračiu taku), prieš mane staigiai sustoja automobilis ir atsidaro keleivio durelės tiesiai prieš nosį(prieš ratą) ir ..... babaach!!!! Lekiu ant šono su visu dviračiu!!!!!“ – pačią nelaimę aprašė viceministrė.

Kalbėdama su Delfi ji pajuokavo, kad mokesčių darbo grupė tęsti darbą galės: galva liko sveika.

Moteris savo įraše minėjo turinti svajonę, kad dviratininkai Lietuvoje pagaliau taptų gerbiami.

„Turiu svajonę...pakeliui į ligoninę. Kada dviratininkai Lietuvoje bus pripažįstami eismo dalyviais kaip Olandijoje, tai yra, visada turėtų pirmenybę prieš automobilius.

Kiekvieną dieną važiuoju į darbą į ministeriją Gedimino prospektu. Dviračių taku. Labai dažnai automobiliai „minutei“ sustoja ant dviračių tako, tuomet tenka gana rizikingai lenkti ir laviruoti tarp automobilių

Ir tai Vilniaus cente, gatvėje, kur plačiai atžymėtas dviračių takas.
Kitose gatvėse, pvz. Pylimo, Jogailos, važiuodama dviračiu ne kartą buvau „užspausa“ troleibusų ar autobusų – vairuotojai piktai į mane žiūrėdavo, kaip į liaudies priešą“, – mintimis dalinosi viceministrė.

R. Bilkšytė retoriškai klausė, kiek dar reikės dviratininkų išlieto kraujo, kad policininkai realiai pastebėtų automobilius blokuojančius dviračių takus.

„Kiek reikės kraujo žalesniam transportui??? Tikiu, kad tam reikia geresnės infrastruktūros dviratininkams, kas tikrai pastaruoju metu gerėja. Bet infrastruktūra nepadės, jei nebus kultūros. Vis dar svajoju“, – rašė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (487)