Muitininkams ne paslaptis, kad kontrabandininkai cigaretes dažnai slepia sunkiai patikrinamuose biriuose kroviniuose. Tad pareigūnų patirtis, atrenkant riziką keliančius krovinius patikrinimui, ir šį kartą pasiteisino – iš po kalkakmenio ištraukta 40 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų už beveik 150 tūkst. eurų.

Nelegalūs rūkalai buvo rasti dviejuose iš šešių patikrintų sąstato vagonų. Iš viso aptikta 80 polietileno plėvele aptrauktų dėžių – 40 tūkst. pakelių „Fest“ ir „Minsk capital QS“ cigarečių, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – apie 150 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl kontrabandos (Baudžiamojo kodekso 199 str. 3 dalis) pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją