Teismo nuosprendžio išklausyti susirinko gausus būrys žuvusiųjų artimųjų, kurie sunkiai tramdė ašaras.

„Namai liko tušti, jau nebeprikelsiu savo vaikų... Kas iš to nuosprendžio? Aš savo rankomis jį sušaudyčiau“, - ašarodama sunkiai žodžius rinko Anelė Sabaliauskienė.

Teismas taip pat iš R. Muraškovo priteisė bendrai visiems žuvusiųjų artimiesiems daugiau kaip 1,4 mln. Lt neturtinei žalai atlyginti.

DELFI primena, kad kaltinamasis 24-erių Rimas Muraškovas vasario 21 d. apie 23 val. Vilkaviškio r., kelio Marijampolė-Kybartai-Kaliningradas 37 kilometre, Virbalio miestelyje vairavo „Renault Clio“ būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (sunkus girtumas).

Nuteistajam tai buvo ne pirmas kartas, kuomet jis vairavo transporto priemonę neblaivus. Šiam asmeniui 2007 m. gegužės 30 d. 36 mėnesiams buvo atimta teisė vairuoti.

Anot prokurorų, kaltinamasis nesilaikė būtinų atsargumo priemonių, kad nebūtų sukeltas pavojus kitų eismo dalyvių saugumui, nepasirinko saugaus važiavimo greičio bei viršijo leistiną greitį gyvenvietėje, atsiradus kliūčiai – artėdamas prie priekyje jo važiavimo kryptimi mažesniu greičiu važiuojančio automobilio laiku nesulėtino greičio, automobilio nesustabdė, todėl jo vairuojamas automobilis atsitrenkė į kitą mašiną.

Įvyko eismo įvykis, kurio metu dėl R.Muraškovo sukelto susidūrimo automobilis prarado judėjimo stabilumą ir išslydęs į priešpriešinio eismo juostą, susidūrė su vilkiku ir dėlto žuvo 7 žmonės bei keliems autoįvykio dalyviams sutrikdyta sveikata.

Kaltinamasis kaltę padarius nusikalstamą veiką pripažino pilnai, tačiau jo atsakomybę sunkina aplinkybės: dėl padarytos veikos atsirado sunkių padarinių – žuvo 7 žmonės.