Praėjusią savaitę muitinės pareigūnai vos per parą Raigardo kelio poste sulaikė penkias tokias iš Baltarusijos įvažiavusias mašinas. Poroje iš jų kontrabanda slėpta ypač sudėtingai, dvigubuose (vienas kurių būna realiai veikiantis) dujų balionuose. Nors tokias slaptavietes išardyti sudėtingiau, jas nesunkiai aptinka muitinės pareigūnų naudojamos rentgeno sistemos.

Pirmasis automobilis „Volkswagen Touran“, vairuojamas Baltarusijos pilietės, į Raigardo kelio postą atvažiavo liepos 21–ąją, apie 6 val. ryto.

Patikrinę rentgeno kontrolės sistema, muitinės pareigūnai nustatė, kad abiejuose mašinos dujų balionuose paslėptos cigaretės. Ten iš viso buvo rasti 1560 pakeliai nelegalių baltarusiškų rūkalų, kurių vertė su mokesčiais – 5803 eurai. Vairuotojai buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas (ANP), sulaikyta ir kontrabanda, ir automobilis.

Antroji mašina – Baltarusijos piliečio vairuojamas „Mercedes Benz“, pareigūnams įkliuvo 8 val. ryto. Šio automobilio dujų balione, patikrinus rentgenu, irgi aptiktos cigaretės – iš viso 427 pakeliai. Taigi, sulaikyti ir nelegalūs rūkalai (vertė – 1588 eurų) ir automobilis (vertė – 750 eurų), o vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Trečiasis automobilis, 1050 eurų vertės „Audi A6“, irgi vairuotas Baltarusijos piliečio, pareigūnų buvo sulaikytas apie 21 val. vakaro. Šįsyk kontrabanda (134 pakeliai cigarečių) aptikta po automobilio galiniais ratais esančiuose posparniuose įrengtose slėptuvėse. Vėl surašytas ANP, sulaikyta ir 1050 eurų vertės mašina.

Kiti du automobiliai – Lenkijos piliečių vairuoti „Audi A6“ ir „BMW 750“ sulaikyti beveik vienu metu – jau po pusiaunakčio. Abiejų mašinų dujų balionuose, kaip nustatyta su rentgeno kontrolės sistema, irgi buvo įrengtos slėptuvės cigaretėms gabenti. Tačiau šios slėptuvės buvo kur kas sudėtingesnės, dvigubos, „matrioškos“ tipo. T. y. kiekvieno, veikiančio, baliono viduje, gaubiamas dujų sluoksnio buvo antras balionas, kuriame ir slėpta kontrabanda. Tokias slėptuves išardyti ypač sudėtinga, nes iš pradžių reikia išleisti dujas. Cigarečių į tokias slėptuves telpa ne per daugiausiai – vienoje mašinoje rasti 340, kitoje – 292 pakeliai rūkalų. Kontrabanda ir automobiliai buvo sulaikyti, abiem vairuotojams surašyti ANP.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją