Istorija prasidėjo, kai prieš kelias dienas į europarlamentaro Aloyzo Sakalo biurą keliskart skambino žinomo skulptoriaus dukra Lina prisistačiusi mergina. Ji tvirtino, neva ją viešbutyje laiko uždaręs ir muša lietuvis gintaro dirbinių prekiautojas.

Šis esą reikalavo, kad mergina pasirašytų neegzistuojančios paskolos raštelį, atėmė pasą. Vėliau mergina trumpąja žinute pranešė, kad labai bijanti, todėl pasirašys ko reikalaujama. Vėliau ryšys su mergina nutrūko. Todėl kilo įtarimas, kad mergina gali būti parduota arabų šeichams.

Interpolo Lietuvos nacionalinio biuro pareigūnai ėmėsi tirti įvykio aplinkybes. Bendradarbiaujant su arabų policija buvo nustatyta, kad Lina ir jos skriaudėjas dažnai vykdavo į Londoną, Milaną, Barseloną, tačiau nenustatyta, kad jie būtų vykę drauge. Tvirtinama, jog Dubajaus gintaro dirbinių parodoje dalyvaujantis verslininkas Liną pasikvietė kaip dailininkę apipavidalintoją.

Dienraščio duomenimis, arabų pareigūnai iš pradžių patikrino lietuvių nurodytą "Zain" viešbutį Dubajuje, tačiau ten neaptiko nurodytu vardu ir pavarde registruotos merginos.

Interpolo Lietuvos nacionalinio biuro vyriausioji specialistė komisarė inspektorė Reda Sirgedienė tvirtino, kad arabai kol kas nepranešė, kur ir kokiomis aplinkybėmis mergina buvo išlaisvinta. R.Sirgedienė žavėjosi arabų pareigūnų operatyvumu ir profesionalumu.

Tuo tarpu Vilniuje gyvenanti Lina prisistačiusios merginos mama žurnalistams teigė, kad "tai - nesusipratimas". "Kasdien telefonu kalbamės su dukra, vakar skambino iš Portugalijos, atrodė viskuo patenkinta, jai gerai sekasi darbas", - sakė vilnietė.

Kuo mergina verčiasi, moteris neatskleidė, tačiau tvirtino, kad Dubajuje jos duktė nė karto nebuvusi. Pasak pašnekovės, jos Lina nepažįsta gintaru prekiaujančių verslininkų. "Mes su dukra atviros, jei būtų bėda - žinočiau, - sakė moteris. - Kalbėdamos viena kitą matome kompiuteryje".

Pašnekovė prašė kaip galima greičiau išsiaiškinti, kas apsimetė jos dukra, nes "tai kitai nepažįstamai mergaitei turbūt gresia pavojus". Moteris taip pat tvirtino, kad jos duktė neturi tokio telefono numerio, kuriuo skambino pagalbos maldavusi mergina.