Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šilutės ir Neringos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota VSAT Pakrančių apsaugos rinktinei, Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Klaipėdos apskrites vyriausiam policijos komisariatui.

Netrukus buvo patikslinta, kad laivas skęsta arčiau Preilos ir Pervalkos pusės. Į įvykio vietą išsiųstas ir karinis sraigtasparnis.

Atvykus pagalbai paaiškėjo, kad plaukė ir į nelaimę pateko trys žmonės.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis BNS sakė, kad į įvykio vietą išplaukė pasieniečių kateris.

Pasieniečiai iš vandens ištraukė du žmones, trečio dar ieškoma. Išgelbėti žmonės buvo su gelbėjimo liemenėmis. Ar trečiasis ją dėvėjo, pokalbio metu su pareigūnais išgelbėtieji pasėjo abejones.

Papildyta 15.20 val.: KAM informuoja, kad Jungtinio gelbėjimo ir koordinavimo centro budėtojas, gavęs pranešimą apie apvirtusią valtį tarp Pervalkos ir Preilos (Kuršių nerija), pakėlė budintį sraigtasparnį AS-365 „Dauphin“ iš I-ojo paieškos ir gelbėjimo posto Nemirsetoje, paieškos ir gelbėjimo darbams Kuršių nerijoje vykdyti.

Papildyta 15.32 val.: Kol kas oficialiai nepatvirtinama trečiojo mirtis, mat vandenyje dingęs žmogus dar nesurastas. Visgi gyvo jo surasti jau nesitikima.

Papildyta 15.42 val.: Išgelbėti žmonės parplukdyti į Preilą, kur perduoti medikams. Pasienio tarnybos pareigūnai, pasipildę degalų, ketina tęsti, greičiausiai, nuskendusio žmogaus paiešką.

Papildyta 15.45 val.: Į Preilą pargabenti laivu plaukę du nukentėję vyrai, abu gimę 1987 m. Trečias asmuo, Laivo kapitonas iki šiol nerastas.