Prokuratūra praneša, kad kaltinamieji, veikdami bendrininkų grupėje, per praėjusių metų liepos ir rugpjūčio mėnesius galėjo įvykdyti devynias vagystes Klaipėdos mieste bei rajone.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, abu kaltinamieji vasarą tamsiu paros metu, įsibrovę į gyventojų privačias teritorijas, garažus, automobilius, pagrobė įvairaus turto – dviračius, meškeres, elektrinį paspirtuką, supamą krėslą, kompiuterius, įvairius brangius elektrinius įrankius ir kt.

Vagystėmis kaltinamų vyrų taikiniu tapo ir kelios įmonės, iš jų saugomų teritorijų buvo pavogti statybose naudojami įrankiai ir prietaisai. Taip pat įtariama, kad kaltinamieji iš greito maisto vagonėlio pavogė gaiviųjų gėrimų bei bandelių.

Surinkta duomenų, kad abu vyrai nusikaltimus vykdė ir atskirai. Vienam klaipėdiečiui pateikti kaltinimai dėl dar trijų vagysčių bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Antrasis uostamiesčio gyventojas taip pat kaltinamas dėl dar dviejų vagysčių ir neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone.

Surinkti duomenys rodo, kad kaltinamieji neteisėtai įgytus daiktus parduodavo.

„Kruopštaus ir nuoseklaus teisėsaugos pareigūnų darbo dėka didžioji dalis minėtų daiktų buvo surasti ir grąžinti tikriesiems šeimininkams, o abu klaipėdiečiai buvo suimti“, – teigia ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė Jurgita Rumbinaitė.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą ar saugomą teritoriją, arba automobilį, numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją