Tyrimo metu nustatyta, kad neteisėtai pasisavinta beveik 800 tūkst. Lt valstybės ir Norvegijos Karalystės skirta parama. Sukčiavimu, dokumentų klastojimu ir didelę istorinę reikšmę turinčio pastato sugadinimu kaltinami du Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos nariai.

Norvegijos Karalystė ir Lietuvos valstybė Trakų Vokės dvaro rūmų rekonstrukcijai skyrė daugiau kaip 2,2 mln. Lt finansavimą. Už šiuos pinigus Rūmuose turėjo būti atlikta šildymo, vėdinimo, vandentiekio ir kanalizacijos sistemų renovacija, pastatyta katilinė.

Tyrimo metu nustatyta, kad ne visi sutartyse numatyti darbai buvo atlikti – nepaklota dalis parketo, netinkamai atliktas perdangos apšiltinimas, nepakeisti automatiniai jungikliai, tačiau dokumentuose melagingai įrašyta, kad statybinės medžiagos panaudotos ir darbai padaryti.

Netinkamai atlikus remonto darbus, buvo sugadinti Rūmų pastato pamatai, rūsio, pirmojo ir antrojo aukštų sienos, medinės perdangos. Dėl nekokybiškų statybos darbų rūsyje ėmė kauptis vanduo, ėmė drėkti itin vertingas mūras, Rūmuose išplito pelėsis. Kultūros paveldo departamento duomenimis, sugadinus architektūrinį paminklą, buvo pažeistas viešasis interesas ir padaryta žala už 133 tūkst. Lt.
Baudžiamoji byla perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui.