Šiaulių policija praneša, kai balandžio 4-osios naktį Šiauliuose, Tilžės gatvėje, dirbę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliai pastebėjo įtartinai manevruojantį „VW Passat“, jie tikėjosi išvysti girtą vairuotoją, bet nemanė, kad teks susipažinti su savotišku maniaku, turinčiu priklausomybę išgėrus sėsti už svetimo automobilio vairo ir juo raižyti miesto gatvėmis.

Stabdomo „VW Passat“ vairuotojas nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti ir nurūko toliau. Pareigūnai nusekė paskui.

Dubijos gatvėje, matydamas, kad nuo patrulių nepaspruks, vairuotojas iššoko iš važiuojančio automobilio ir bandė pasislėpti nakties tamsoje.

Vienas patrulių puolė paskui bėglį, kitas - stabdyti vis dar riedančios transporto priemonės. Bėglys buvo sučiuptas ir paaiškėjo, kodėl jis nuo pareigūnų spruko. 21-nerių metų S. Ž. pūstelėjus į alkoholio matuoklį, jis parodė 1.59 prom. – vidutinį girtumą.

Be to, paaiškėjo, kad vaikinas neturi dar ir teisės vairuoti. O už tai Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato griežtą atsakomybę - nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų baudą su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinį areštą nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu.

Tiesa, baimė dėl transporto priemonės konfiskavimo vaikino nekamavo, nes automobilis, kurį jis vairavo, buvo ne jo, o... vogtas.

Su draugu prie stikliuko laiką leidusiam S. Ž. naktį namo eiti pėsčiomis pasirodė ne lygis. Todėl išėjęs iš sugėrovo jis užsuko į vieną Kalniškių g. gyvenamojo namo kiemą ir, ten radęs neužrakintą pilkos spalvos „Audi 100“, kurio viduje buvo transporto priemonės užvedimo raktelis ir net registracijos liudijimas, sėdo už jo vairo.

Deja, netoli tenuvažiavo, nes Pramonės gatvėje sprogo automobilio padanga. Palikęs audinę, S. Ž. toliau nužingsniavo pėstute. Apie 1 val. nakties policiją pasiekė pranešimas, kad Pramonės - Serbentų gatvių sankryžoje, vidury kelio, kiurkso atvirais langais paliktas automobilis „Audi 100“, kuris trukdo transporto priemonių eismui.

Pareigūnai nustatė, kam priklauso automobilis, ir jo savininką nustebino žinia apie jo automobilio parkavimą Pramonės gatvėje.

Kol vieni patruliai nustatinėjo automobilio savininką, kitas ekipažas apie 2 val. nakties pradėjo Tilžės gatve važiavusio ir nestojusio „VW Passat“ persekiojimą. Pasirodo, vidury gatvės pametęs audinę, S. Ž. pėsčiomis netoli tepėdino. Jam vėl pasisekė - viename Lizdeikos gatvės namo kieme jis vėl rado neužrakintą automobilį su paliktu transporto priemonės užvedimo rakteliu ir registracijos liudijimu.

Nedovanotinas transporto priemonių savininkų nerūpestingumas sudarė sąlygas vaikinui antrą kartą per vieną naktį sėsti už svetimo automobilio vairo. Šįkart jis į miesto gatves išvairavo „VW Passat“. Bet vėl netoli nuvažiavo, nes kelią pastojo policijos pareigūnai.

Vaikinui teks atsakyti ne tik už vairavimą išgėrus ir neturint tam teisės, bet ir už dviejų automobilių vagystes, dėl kurių jam pradėtas ikiteisminis tyrimas ir pareikšti įtarimai. Beje, jis neseniai grįžo atlikęs bausmę už analogišką veiką Latvijoje – pareigūnų buvo sulaikytas, kai išgėręs irgi buvo sumanęs pasivažinėti svetimu automobiliu.