Policijos duomenimis, keltuvas sutvarkytas, žmonės nenukentėjo.

DELFI primena, kad lapkritį atidarytas Druskininkų lynų keltuvas strigti pradėjo jau kitą dieną. Į dviejų dienų šventę suvažiavę kurorto svečiai, nespėję išbandyti keltuvo atidarymo dieną, tąkart neslėpė nusivylimo, kad teks išvažiuoti taip ir neišvydus Druskininkų iš 45 metrų aukščio.

Lynų kelias, kylantis į 45 metrų aukštį, druskininkiečiams ir kurorto svečiams suteikia galimybę iš miesto centro vos per kelias minutes persikelti į kitoje Nemuno pusėje esantį žiemos pramogų kompleksą „Snow Arena“ bei pasigrožėti Druskininkų apylinkių panorama. Skaičiuojama, kad per valandą Lynų keliu galėtų pasinaudoti iki 240-ies keleivių.

Kaip jau skelbė DELFI, kad plačiai reklamuotos oro gondolos turi trūkumų. Sunerimta jau anksčiau – paaiškėjo, kad jos nebus pritaikytos neįgaliesiems, o taisant pastebėtus trūkumus projektas mokesčių mokėtojams pabrango 168 tūkst. eurų.

Pradinėse lynų keltuvo stotelės vizualizacijose, kurias skelbė Druskininkų savivaldybė, gondolos pavaizduotos nusileidusios ant žemės. Tačiau pastačius atramas, nutiesus lynus ir pakabinus keltuvus paaiškėjo, kad žemės jos nesieks. Tada ir teko skubiai keisti projektą ir numatyti betoninius laiptus.

DELFI žiniomis, minėtų laiptų įrengimas bei požeminės vandens parko automobilių stovėjimo aikštelės stogo sutvirtinimas ir buvo tie pradinio projekto pakeitimai, dėl kurių keltuvo atidarymą teko atidėti keletą kartų, o sąmata padidėjo iki 200 tūkstančių eurų.