Ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai pastebėjo, kaip Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimo prieigose per sienos liniją iš Baltarusijos į Lietuvos teritoriją buvo įmestas krovinys.

Čia du didelius ryšulius, prie kurių buvo pritvirtintos petnešos, iškart pagriebė du vyrai. Jie krovinį užsimetė ant pečių ir pradėjo judėti į Lietuvos gilumą, tačiau paėjėjo tik kelis metrus. Druskininkų pasieniečiai abu kontrabandininkus po kelių akimirkų suguldė ant žemės ir sulaikė.

Paaiškėjo, kad nešikai – 23-ejų ir 46-erių Lazdijų rajono gyventojai. Iš viso jie gabeno 2000 pakelių cigarečių "Fest" su Baltarusijos akcizo ženklais.

Šioje vietoje yra nužymėta valstybės sienos apsaugos zona, į kurią patekti galima tik turint specialius pasieniečių leidimus. Tokių dokumentų abu sulaikytieji neturėjo.

Druskininkų pasieniečiai dėl kontrabandos ir dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėjo administracines teisenas. Už pirmą nusižengimą kontrabandininkams gresia baudos nuo 3500 iki 6000 eurų. Baudos už antrą nusižengimą – nuo 5200 iki 6000 eurų.

Taip pat Lazdijų rajono gyventojams administracine tvarka reikės atsakyti ir už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus, t. y. patekimą į valstybės sienos apsaugos zoną be leidimų. Toks nusižengimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 40 iki 90 eurų.

Druskininkų pasieniečiai visą surinktą medžiagą perdavė Alytaus apylinkės teismo Druskininkų rūmams, kurie spręs, kaip bus nubausti kontrabandininkai.

Po apklausų VSAT pareigūnai juos paleido. Cigaretės saugomos Druskininkų pasienio užkardoje.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)