Valstybinės kelių eismo saugumo inspekcijos regioniniame tinklalapyje pranešama, kad draugų kompanija automobiliu „VAZ-2114“ grįžo iš žvejybos. Mašiną vairavo 29 metų vairuotojas.

Kelyje baigėsi benzinas. Jo atvežė bendras draugų pažįstamas. Kompanija tęsė kelionę į namus. Pakeliui „VAZ-2114“ vairuotojas nusprendė aplenkti degalus atvežusio pažįstamo automobilį, tačiau nesuvaldė savo mašinos, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.

Avarijos kaltininkas ir ant galinės automobilio sėdynės buvęs keleivis atsipirko išgąsčiu, tačiau 37 metų draugas, sėdėjęs šalia vairuotojo – žuvo.

Po avarijos jos kaltininkas buvo šoko būsenos. Likusiam gyvam bendrakeleiviui jis pasakė: „Einu ir pasikarsiu“. Tada patraukė link miško. Sustabdyti avariją sukėlusio vyro nepavyko.

Jo ieškojo Nepaprastųjų situacijų ministerijos ir Valstybinės kelių eismo saugumo inspekcijos Naujosios Lialios skyrių pareigūnai, tačiau surasti jį pavyko tik penktadienio, spalio 12-osios ryte. Jis buvo pasikoręs už pusės kilometro nuo avarijos vietos.

Savižudis buvo gavęs vairuotojo pažymėjimą vos prieš ketverius metus, tačiau per tą laiką jau spėta užfiksuoti 25 kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Paskutinis pažeidimas užfiksuotas šių metų kovo 30 dieną. Dėl pakartotinio vairavimo būnant apsvaigus nuo alkoholio jis neteko vairuotojo pažymėjimo 36 mėnesiams. Kol kas neaišku, ar ir per lemtingąją avariją jis buvo apsvaigęs nuo alkoholio.