2015 m. rugsėjo 18 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė pilietiškos tauragiškės skambučio, kuri, pamačiusi galimai neblaivų vairuotoją, apie tai iškarto pranešė policijai.

Minėtas vyriškis, išlipęs iš automobilio, nuėjo į parduotuvę, esančią Tauragėje, S. Dariaus ir S. Girėno g., iš jos išėjo nešinas alkoholiniais gėrimais ir, sėdęs prie automobilio vairo, buvo beketinantis išvažiuoti. Bet moteris nesiruošė leisti vyrui vairuoti ir galbūt sukelti eismo įvykį. Ji iš vairuotojo atėmė automobilio raktelius ir laukė, kol atvažiuos pareigūnai. Į įvykį atskubėjęs policijos ekipažas galėjo ir pats įsitikinti, kad vyriškis neblaivus. Įtarimus patvirtino ir alkotesteris. Vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumas (1,99 prom.), praneša Tauragės apskrities policija.

Nors vyras nesutiko su pareigūnais, teigdamas, kad jis automobilio, būdamas neblaivus, nevairavo ir tik išėjęs iš parduotuvės išgėrė alkoholio, tačiau tiek pareigūnai, tiek teismas, įvertinęs visas įvykio aplinkybes, nusprendė kitaip. Tauragiškiui skirta 579 eurų bauda bei atimta teisė vairuoti transporto priemones 2 metams ir 2 mėnesiams.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nuoširdžiai dėkoja moteriai už tokį drąsų ir pilietišką poelgį bei tikisi, kad jos pavyzdžiu paseks ir daugiau gyventojų. Jei ne pastabi tauragiškė, šis įvykis galėjo turėti ir skaudžių pasekmių.