Kankinanti nežinomybė

Nė 2 metukų neturintis vaikas pradingo sausio 31 d., apie 13 val., Miežiškių seniūnijoje esančiame Kunciagalio kaime. Nuo tos akimirkos aktyvi mažamečio paieška nebuvo nutraukta.

Gausios pareigūnų ir savanorių pajėgos, kinologai su šunimis, narai ir savanoriai narai, kariškiai tikrino apylinkes ir upę, šukavo miškus, apžiūrinėjo pastatus, bet vaiko nė ženklo.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Rasa Galkauskienė DELFI sakė, kad nuo pirmos vaiko dingimo akimirkos buvo pasitelkti kinologai su šunimis. Vaiko pėdsakai, pasak jų, nuvedė link upės, ten esančio takelio. Tačiau pasakyti, kad vaikas būtent ten nuėjo negalima, nes šunys ieškojo ir visur kitur.

Anot atstovės spaudai, trečiąją paieškos dieną pareigūnai ir narai dirbo iki 20 val., kol visiškai sutemo, tačiau paieškos buvo bevaisės. Savanoriai dirbo ilgiau, jie savo nuožiūra vaiko ieškojo beveik iki 7 val. ryto, tačiau ir jų žinios nedžiugino.

Pareigūnai priversti tramdyti savanorius

Panevėžio policijos atstovė spaudai sakė, kad savanorių yra labai daug ir jie dažnai keičiasi. Vieni savanoriai savo įžvalgomis ir patikrintais plotais dalinasi su policija, o pareigūnai su jais dirba kaip lygūs su lygiais. Tačiau yra ir tokių žmonių, kurie kelia sunkumų.

Pašnekovė teigė, kad vieni žmonės į paiešką atvyksta tik pasižiūrėti, sukelia konfliktus arba lenda trukdyti dingusio berniuko šeimai. Tokių piliečių raminimas stipriai apsunkina pareigūnų darbą, nes surasti bent kažkokį vaiko pėdsaką trukdo chaosą keliantys savanoriai.

Visgi policija dėkoja tiems žmonėms, kurie tikrai padeda šiai šeimai, netrukdo jiems ir nuoširdžiai stengiasi surasti jų nė 2 metukų neturintį vaiką.

Sekmadienį paieška buvo pradėta jau nuo 9.45 val.

Tėvai palūžo po 2 parų

Nelaimės ištikti tėvai savo vaiko nematė jau beveik 4 paras. Tragediją išgyvenantys žmonės šiuo metu atsiriboja.

Panevėžio policijos atstovė spaudai DELFI prasitarė, kad savanorių landumo vaiko tėvai nebenori. Po 2 parų paieškos jie pareigūnų paprašė, kad būtų duota ramybė ir privatumas. Pasirodo, kad savanoriai peržengė visas ribas, gedinčių tėvų kiemą buvo pavertę stovėjimo aikštele, o patys vaikščiodavo ne tik po valdas, bet ėjo ir į vidų jų kalbinti.

Anot pašnekovės, didžioji dalis žmonių suprato ir nebetrukdė šeimai, tačiau vis tiek atsiranda tokių, kurie nepaiso prašymo. Dėl šios priežasties jau kelintą dieną yra viešinamas prašymas netrukdyti tragediją išgyvenančiai šeimai.

„Prašome būti supratingais ir gerbti tragediją išgyvenančios šeimos bei artimiausių gyventojų privatumo ir ramybės prašymą“, - rašė R. Galkauskienė.

Savanoriai socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat skatina netrukdyti tėvams. Plinta žinutės, kad nestatytų jų kieme automobilių, neitų į vidų pas vaiko tėvus ir, kad nerašinėtų bei neskambinėtų jiems be reikalo.

Bus svarstoma nutraukti aktyvią paiešką

Nė 2 metukų neturinčio vaiko paieška jau 4 para yra bevaisė, dėl šios priežasties bus svarstoma ar ją nutraukti. Panevėžio policijos atstovė spaudai sakė, kad tikimasi šiandien pasistūmėti bent šiek tiek į priekį, jei to padaryti nepavyks, bus svarstoma ar verta toliau vykdyti aktyvius veiksmus.