Penktadienio vidurdienį jie pakvietė visus, neabejingus šiai nelaimei, susitikti prie restorano „Pilialaukis“, kuris yra Trakų rajone. A. Kilkus iki šiol nerastas, taip pat nežinoma, ar jis gyvas, ar ne.

12 val. kviestoje vietoje susirinkę dingusiojo artimieji ir draugai sužinojo, kad paieškos teritorija keičiasi – A. Kilkaus bus ieškoma prie Aukštadvario kartodromo.

Policija informuoja, kad būtent šioje vietoje, tikėtina, gali būti rastas dingusiojo kūnas. Artimiausiu metu planuojami patikrinti 3 kilometrus miško.

Dėmesys – į drabužius

„Mums reikia apžiūrėti šį miško masyvą. Į ką atkreipti dėmesį – sumestas šakas, duobes, žymes, kad buvo kasama“, – sakė paieškai vadovaujantis pareigūnas.

Susirinkusius žmones jis išskirstė į 8 komandas, visi jie pajudėjo į miško gilumą.

„Dėmesys – į drabužius, ieškome drabužių, jei surasite, į kūną“, – nurodė jis.

Anot jo, tikėtina būtent šiame miške gali būti surasti nusikaltimo įrodymai. Planuojama šukuoti bent 3 miško kilometrus.

„Ne 100 proc., kad čia yra viskas, bet versijos tikrinamos ir šioje vietoje reikės dirbi“, – aiškino pareigūnas.

Dalis miško jau patikrinta. Į likusį jo plotą pasileido dingusiojo draugai, artimieji, pareigūnai, kinologai su šunimis.

Vadina ramiu žmogumi

„Tai vienas ramiausių žmonių, kokį pažįstu“, – apie dingusįjį kalbėjo jo draugas Simonas.

Paskutinį kartą su A. Kilkumi jis matėsi kino aikštelėje, prieš porą savaičių – jie kartu dirbo.

„Jis labai patenkintas gyvenimu buvo. Viskas gerai. Neminėjo problemų. Puikus buvo filmavimas, žmogus laikėsi kuo puikiausiai – kiti pas jį ateidavo paramos“, – nurodė pašnekovas.

Užsiminė apie vidinius konfliktus, karus

Tuo metu baikerė Vaiva, paklausta, galbūt jai teko girdėti apie kokius motociklininkus vienijančių klubų konfliktus, nurodė, kad tai – asmeniniai reikalai.

„Visa tai ir pasako, kad tai yra vidiniai konfliktai – nieko daugiau nežinau. Daug kas rašo, daug kas kalba, pasaulio mastais žiūrint visko būna. Čia ir karai, kaip sako, vyksta“, – nurodė mergina.

Dingusįjį ji pažinojo asmeniškai, apibūdino jį kaip gerą, nuoširdų, niekada neatsisakantį padėti. Tuo metu su L. Baltrūnu bendraujama esą visuomet buvo tik oficialiai – pašnekovė priklauso kitam baikerių klubui.

„Tiek, kiek esu mačiusi, konfliktų tarp jų nebuvo“, – nurodė Vaiva.

Sulaikytas įtariamasis, sprendžiama dėl kardomosios priemonės

Tuo metu teisme sprendžiama, ar įtariamąjam Laurynui Baltrūnui skirti griežčiausią kardomąją priemonę.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Ramūnas Šileika DELFI sakė, kad ketvirtadienį apie 13 val. sulaikytam L. Baltrūnui pareikšti įtarimai dėl neteisėto laisvės atėmimo, įtariamąjį teismo prašoma suimti dviem mėnesiams.

Baikerių klubui „Vorai MC“ jau beveik 20 metų vadovaujantis ir šiuo metu vaikų globos namuose dirbantis L. Baltrūnas, pravarde Oblius, yra vienas žymiausių šalies baikerių, jis anksčiau yra teistas dėl dainininko Ruslano Kirilkino apmėtymo kiaušiniais per koncertą Aukštadvaryje (Trakų raj.).

Žinoma, kad A. Kilkus dingimo dieną vyko susitikti su L. Baltrūnu.

Penktadienį baikerio drabužiais apsirengęs L. Baltrūnas į žurnalistų klausimus neatsakinėjo.

Galėjo būti pastebėtas Trakuose

Kaip jau skelbta, dingusio baikerio A. Kilkaus apgadintas motociklas „Harley Davidson“ ir šalmas yra rasti Varėnos rajone, nuo motociklo nuimti jo valstybiniai numeriai ir nulaužtas laikiklis.

Žmonės, radę motociklą, teigė, kad numeriai buvo numesti toliau nuo transporto priemonės. Tiriama, ar vyras nebuvo užpultas dėl pinigų ir dokumentų.

Policija yra pranešusi, kad turimais duomenimis, spalio 15-osios popietę Aivaras Kilkus galėjo būti pastebėtas Trakuose, Trakų rajone ar Senojoje Varėnoje.

Dėl dingusio vyro nerimauja šeima

A. Kilkus dingo spalio 15 d., 17 val. Vilniuje. Vyras iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu, valstybiniai numeriai: 76 ALR.

Sunerimusi šeima DELFI pasakojo, kad Aivaras yra labai geras ir rūpestingas vyras. Jis labai myli savo dvi mažametes dukreles.

Vyro požymiai: ūgis apie 180 cm, stambus kūno sudėjimas, ant rankų turi daug tatuiruočių. Taip pat vyras turi ilgą ir labai išsiskiriančią barzdą. Socialiniame tinkle „Facebook“ gausiai dalinamasi šia informacija. Visuomenė šios šeimos nerimui nėra abejinga.

Bet kokia informacija jiems yra aukso vertės, todėl labai reikalinga visų jūsų pagalba. Ką nors žinančius ar mačiusius šeima prašo pranešti policijai telefonu 112 (policijai jau yra žinoma apie vyro dingimą) arba šeimai +37067940268. Informacija bus atnaujinta.