Supykusi, kad sūnus eina per lėtai ir per garsiai kalba, nes jam gali pradėti skaudėti gerklę, moteris kelis kartus spyrė vaikui į kojas, pastūmė jį. Berniukui pargriuvus, motina jį pakeldavo suėmusi už rankos arba striukės gobtuvo. Tokie motinos veiksmai kartojosi. Vaikas eidavo, griūdavo, vėl keldavosi.

Įmonės, į kurią ėjo kalbėtis dėl darbo, darbuotojoms papriekaištavus dėl tokio elgesio, motina atšovė, kad tai jos vaikas ir nurodė, kad kitiems nereikia kištis.

Išsigandusio berniuko veidas buvo ašarotas, raudonas.

Incidentas įvyko šių metų sausį, Pramonės gatvėje Alytuje.

Apie jį iš karto buvo pranešta Alytaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriui. Jo darbuotojai atskubėję iš karto paėmė berniuką ir nuvežė jį į ligoninę. Apžiūros metu ant berniuko veido rasta kraujosruvų.

Vaiko laikinoji globa buvo paskirta jo močiutei, o prieš jį smurtavusi ir sveikatą sutrikdžiusi motina atsidūrė teisme.

Kadangi motina savo kaltę pripažino visiškai ir nuoširdžiai gailėjosi, teigė, kad turi sveikatos problemų ir tikino, kad kreipsis dėl medicininės ir psichologinės pagalbos, teismas jai nusprendė skirti pačią švelniausią nusikaltimo sankcijoje numatytą bausmę – baudą. Moteriai teks sumokėti 75,32 euro.

Civilinį ieškinį dėl vaikui padarytos neturtinės žalos atlyginimo pateikė ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovas. Alytiškė su civiliniu ieškiniu sutiko. Civilinio ieškinio suma – 200 eurų.

Teismo nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.