VSAT praneša, kad užsieniečius sulaikė Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai, kuriems apie įtartinus asmenis telefonu pranešė vietinė gyventoja.

G. Žagunio užkardos pareigūnai glaudžiai bendradarbiauja su Dieveniškių kilpoje, iš visų pusių supamoje Baltarusijos, gyvenančia bendruomene bei ragina gyventojus nelikti abejingiems ir pranešti apie pastebėtus įtartinus asmenis, nusižengimus ar nusikaltimus.

Nė vienas sulaikytųjų, tarp kurių penki yra suaugusieji ir du nepilnamečiai, neturėjo dokumentų. Jie nešėsi kuprines, turėjo asmeninių daiktų, higienos priemonių. Vienas migrantas šiek tiek kalba angliškai.

Sienos su Baltarusija prieigų apžiūrą vykdžiusiems G. Žagunio pasienio užkardos pareigūnams ir kinologui su tarnybiniu šunimi pagalbon operatyviai atvyko VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Varėnos komandos pareigūnai.

Buvo rasti pėdsakai, vedantys iš kaimyninės šalies į Lietuvą ir toliau į jos gilumą. Pažeidimo vieta nuo migrantų sulaikymo vietos yra maždaug už pustrečio kilometro.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Migrantai laikinai apgyvendinti G. Žagunio užkardoje, jiems bus atliekami testai dėl COVID-19.