Siekdami nustatyti asmenis, neteisėtai besiverčiančius prostitucija, pareigūnai vykdo įvairias policines priemones. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Panemunės policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno m. Panemunės PK) pareigūnai analizavo ir tikrino viešojoje erdvėje esančius skelbimus, kuriuose siūlomos masažo paslaugos.

Kauno apsk. policijos atstovai praneša, kad buvo tikrinta, ar po šiais skelbimais nebuvo slepiamos galimai teikiamos seksualinio pobūdžio paslaugos.

Kauno apskr. VPK Kauno m. Panemunės PK pareigūnai, atlikdami priemones, išaiškino tris Kauno gyventojus, galimai teikiančius seksualinio pobūdžio paslaugas už piniginį atlygį.

Rezultatai rodo, kad viena iš seniausių profesijų, prostitucija, verčiasi asmenys, nepriklausomai nuo jų lyties ir amžiaus. 45 ir 52 metų moterims bei 22 metų vyrui buvo surašyti administracinių nusižengimų protokolai pagal Lietuvos Respublikos adminirstracinių nusižengimų kodekso 487 str. Moterys už seksualinio pobūdžio paslaugas prašė nuo 50 iki 80 eurų už valandą, tuo tarpu vyriškis sutiko jas atlikti už gerokai mažesnį – 15 eurų per valandą atlygį.

Policijos pareigūnai primena, kad vertimasis prostitucija ir atlygintinis naudojimasis prostitucijos paslaugomis yra neteisėtas ir užtraukia administracinę atsakomybę.

Asmenys, tai darantys pirmą kartą, gali būti baudžiami bauda nuo 90 iki 140 eurų, o pakartotinai padarę šį pažeidimą – iki 300 eurų. Taip pat asmenys gali būti įpareigoti dalyvauti alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, ankstyvosios intervencijos, sveikatos priežiūros, resocializacijos, bendravimo su vaikais tobulinimo, smurtinio elgesio keitimo ar kitose programose bei kursuose.