Pirminiais ugniagesių duomenimis, užsidegė trys ūkiniai pastatai ir vienas gyvenamasis namas. Vienas iš ūkinių pastatų sudegė visiškai.

Apie 15.20 val. informuota, kad 20 įvairios paskirties pastatų sudegė visiškai, o keturi iš jų buvo gyvenamieji pastatai. Šiuo metu pranešta, kad gaisras suvaldytas.

Manoma, kad gaisras kilo dėl degintos žolės arba šiukšlių. Taip pat ugniagesiai nustatė nuo kurios sodybos prasidėjo gaisras, ji visiškai supleškėjo, iš gyvenamojo namo liko tik griaučiai.

Įvykio vietoje DELFI sužinojo, kad žmonės nelaimės metu nenukentėjo. Pirmieji atvykę pasieniečiai išgelbėjo du žmones (moterį, gim. 1930 m. ir jos sūnų, gim. 1958 m. ). Pasieniečiai juos išvedė iš degančio pastato. Vyro megztinis buvo užsidegęs, pasieniečiai drabužį užgesino. Be to, iš namo VSAT pareigūnai išnešė dujų balioną.

Kol atvyko iškviesti ugniagesiai, pasieniečiai su vietiniais gyventojais ėmė gesinti sparčiai plintančią ugnį. VSAT pareigūnai sėmė šulinių vandenį, jį pylė į gaisro židinį, iš Krakūnų gyventojų kiemų traukė jų techniką, iš kelių namų irgi išnešė dujų balionus.

Be įvairios paskirties pastatų liepsnos pasiglemžė ir įvairų žmonių turtą: sudegė traktorius, automobilis, keturratis motociklas ir kt.

Iš sudegusių keturių gyvenamosios paskirties namų, du buvo nenaudojami. Viename gyveno garbaus amžiaus moteris su sūnumi. Juos priglaus Vilniuje gyvenanti duktė.

Sodybos, nuo kurios, kaip manoma, prasidėjo gaisras, šeimininkas jau senokai guli ligoninėje. Todėl manoma, kad gaisrą jo valdose ar šalia jų sukėlė kažkas iš pašalinių. Sodyboje iš dviejų ūkinių pastatų neliko nė pėdsako, tik pelenų krūvos. Gyvenamasis namas irgi beveik sudegė - iš jo liko nedaug.

Viename iš sudegusių namų rastas ginklas - seife uždarytas medžioklinis šautuvas. Pirminiais duomenimis, ginklas yra legalus.

Kas sukėlė gaisrą, aiškinasi policija.

Papildyta. Policija jau nustatė įtariamąjį. Manoma, kad jis sukėlė gaisrą degindamas senus šiaudus. Įtariamasis (gimęs 1966 m.) uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už nuotrauką DELFI dėkoja skaitytojui Rimaldui!