Moters lavoną rado vienas vietos gyventojas, išėjęs pavedžioti šunį. Policija pranešė, kad A. Dmitrijeva buvo laikoma dingusia be žinios. Pastarąjį kartą ji matyta rugpjūčio 31 dieną Kings Lyno mieste, esančiame netoli karališkosios rezidencijos.

Gruodžio mėnesį už informaciją apie A. Dmitrijevos buvimo vietą buvo pažadėta 5 tūkstančių svarų premija. Be to, merginos artimieji socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino skelbimus apie ieškomąją latvių ir lietuvių kalbomis.

Teritorijoje, kur buvo rastas A. Dmitrijevos kūnas, vyksta fazanų ir kurapkų medžioklė, čia dažnai lankosi karališkosios rezidencijos gyventojai.

Atpažinti nužudytosios kūną buvo labai sunku. Mėginimai gauti DNR pavyzdį iš nužudytosios danties ir raumenų audinių buvo nesėkmingi. Galiausiai kriminalistams pavyko atpažinti kūną sulyginant A. Dmitrijevos delno ypatumus su aprašymais, pateiktos jos medicininėje kortelėje. Vėliau kriminalistų išvadas patvirtino iš šlaunikaulio paimto DNR analizė.

Didžiosios Britanijos policija ketina apklausti žmones, galėjusius būti lavono radimo vietoje nuo pernai metų rugpjūčio pabaigos iki rugsėjo pabaigos.

„Turiu pasakyti, kad mes vis dar bandome gauti informaciją apie tai, kas vyko šioje vietoje ir aplink ją, - sakė vietos policijos atstovas Jessas Fry. - Norėtume identifikuoti žmones, kurie galėjo dirbti šiame rajone arba dalyvavo organizuojant kokius nors renginius, kurie čia vyko“.

Policija tvirtina, kad tikimybė, jog A. Dmitrijeva mirė natūralia mirtimi „mažai tikėtina“, nors ant jos kūno nerasta atsitiktinių sužeidimų pėdsakų, nėra ir peiliu ar šaunamuoju ginklu padarytų žaizdų.

A. Dmitrijeva Didžiojoje Britanijoje gyveno netoli Kembridžo.