Darius Kaniava pašto „Royal Mail“ rūšiavimo padalinyje Rydinge dirbo prie konvejerio juostos ir dėl savo „godumo“ vogdavo iš siuntų pinigus, išgirdo teismas.

40 metų lietuvis, atvykęs gyventi į Angliją prieš 12 metų, pripažino, kad gaudavo gerą atlyginimą, o jo šeima neturėjo jokių skolų.

Per savaitę jis uždirbdavo 350 svarų, bet pradėjo atplėšinėti siuntas, nes, anot jo, pasitaikė tokia „proga“. Praėjusių metų birželį per dvi dienas iš penkių siuntinių jis pavogė 550 svarų, rašo getreading.co.uk.

Prokuratūra įtarė, kad vagysčių mastai galėjo būti dar didesni, nes D. Kaniavos pirštų atspaudų buvo rasta ir ant kitų apgadintų paketų, bet buvęs pašto darbuotojas tikino, kad darbo metu teisėtai liesdavosi su šimtais paketų.

Rydingo karūnos teismo teisėja sakė negalinti suprasti, kodėl vieno vaiko tėvas, daug metų sąžiningai dirbęs pašto tarnyboje, staiga pradėjo vogti kitų žmonių pinigus.

„Šis ponas „Royal Mail“ dirbo septynerius metus, - sakė teisėja Angela Morris. – Jis neturėjo jokių finansinių bėdų, jokių skolų, kai jį pradėjo dominti svetimi pinigai. Ši veikla buvo tokia pastebima, kad „Royal Mail“ atliko tyrimą“.

„Jis vogdavo pinigus, kuriuos žmonės siųsdavo savo artimiesiems šalies viduje ir į užsienį. Dėl priežasčių, kurių aš nesuprantu, jis nusprendė pasipelnyti“, - sakė ji.

D.Kaniava, gyvenęs Hilingdone, pripsipažino dėl vieno kaltinamojo punkto atvėrus pašto krepšius, vieno punkto atplėšus siuntinius ir penkių punktų vogus pinigus.

Kaltinamojo advokatas Jay Nutkinsas pažymėjo, kad D. Kaniava pripažino, kad gyvybiškai svarbaus poreikio gauti papildomų pinigų nebuvo ir kad jį užvaldė paprasčiausias godumas.

„Nevykęs atsakymas, bet nuoširdus“, - teigė advokatas, pridurdamas, kad lietuvis išgyvena didžiulę gėdą dėl savo keistų veiksmų.

Teisėja A. Morris sutiko suteikti D. Kaniavai šešis mėnesius, kad jis įrodytų gailestį dėl savo veiksmų ir padengtų „Royal Mail“ nuostolius. 

Nors praturtėjo tik mažiau kaip 600 svarų, D. Kaniava, dabar pradėjęs dirbti statybose, turės sumokėti „Royal Mail“ 15 698 svarus, kuriais bus padengtos tyrimo išlaidos ir kompensacijos aukoms.

Teisėja nuosprendžio paskelbimą atidėjo iki sausio 8 dienos ir įspėjo, kad pasilieka sau atviras bet kokios bausmės galimybes.