A.Nakas teismui pasakojo, kad tądien būdamas darbe nusprendė įsigyti narkotikų. Jis teismui tvirtino, kad anksčiau narkotikų niekada nevartojo.

A.Nakas paskambino pažįstamam 19-mečiui Martynui Ledochovičiui ir paklausė jo, ar nežino, kur būtų galima gauti narkotikų. Šis atsakė pabandysiąs padėti.

A.Nako automobiliu jie nuvyko į Naugarduko gatvę, kur gyveno M.Ledochovičiaus pažįstamas 22 metų Andžejus Ozarovskis.

A.Nakas davė M.Ledochovičiui 60 litų - 40 litų narkotikams ir 20 litų grąžino kaip skolą.

M.Ledochovičius nuėjo į butą, nupirko 0,2 gramus metamfetamino. Vos tik įsėdęs į automobilį, jis buvo sulaikytas pasaloje laukusių policijos pareigūnų. Taip pat buvo sulaikytas automobilyje sėdėjęs A.Nakas.

Netoliese esančioje kavinėje policininkai sulaikė ir A.Ozarovskį, šiam net nespėjus užsisakyti maisto. Pastarojo bute pareigūnai aptiko per šimtą popierinių lankstinukų su heroinu ir 28 polietileninius paketėlius su metamfetaminu. Nustatyta, kad įpakavimuose buvo 0,5 gramai heroino ir 3,9 gramai metamfetamino.

Visi trys įtariamieji netrukus buvo paleisti ir teismo nuosprendžio laukė laisvėje.

M.Ledochovičiui teismas skyrė 30 parų arešto, A.Ozarovskiui - 60 parų arešto. Kadangi visi nuteistieji prisipažino ir gailisi dėl padarytų nusikaltimų, teismas neskyrė jiems griežtos laisvės atėmimo bausmės.

"Nuosprendis teisingas - pas mus teismai teisingi", - po nuosprendžio sakė A.Nakas.

Teisme liudijęs Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnas teigė, kad policija gavo informacijos, kad A.Ozarovskis platina narkotikus, todėl ir buvo nuspręsta stebėti namą, kuriame gyvena įtariamasis.