Policijos departamentas praneša, kad gruodžio 6 d. apie 4 val. 8 min. Kelmės r. važiuodamas Šiaulių link ties Legotės kaimu mikroautobusas, vairuojamas 33 metų amžiaus vyro, atsitrenkė į pakelėje stovintį vilkiką.

Per eismo įvykį žuvo 2 keleiviai (vyrai): 30 ir 43 metų. Dar 3 keleiviai yra sužaloti.

Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Vairuotojas, įtariama, iškrito iš mikroautobuso

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad į avariją pateko keleivinis mikroautobusas su Latvijos valstybiniais numeriais.

Įvykio vietoje ugniagesiams teko vaduoti prispaustus žmones, teigiama, kad buvo išlaisvinti du žuvę asmenys, bei du sužalotieji, kurie buvo perduoti medikams.

Pirminiais duomenimis, vienas žmogus po smūgio iškrito iš transporto priemonės. Liudininkai teigia, kad pro priekinį transporto priemonės stiklą iškrito vairuotojas.

Vakar įvyko vilkiko avarija

Šiaulių policija atskleidė daugiau baisios avarijos detalių. Pasirodo, kad vakar, gruodžio 5 d., 4.24 val., toje pačioje vietoje įvyko vilkiko „Scania“ avarija.

Vilkiką vairavęs vyras (gim. 1984 m.) nepasirinko saugaus greičio, neatsižvelgė į eismo sąlygas (buvo slidu), nesuvaldė transporto priemonės ir nuvažiavo nuo kelio. Krovininio automobilio priekaba, kurioje buvo vežamas žuvies krovinys, atsidūrė griovyje, o pats vilkikas liko stovėti ant kelio.

Visą dieną į eismo nelaimę patekusi transporto priemonė buvo palikta, kadangi negalėjo jos nutempti. Naktį, gruodžio 6 d., tas pats vairuotojas į įvykio vietą atvyko kitu vilkiku „Scania“, teigiama, kad vyras saugojo krovinį ir laukė atvykstančios pagalbos.

Anot vilkiko vairuotojo, jis stovinčią transporto priemonę buvo apdėjęs įspėjamaisiais ir nukreipiamaisiais ženklais, taip pat buvo įjungęs ir avarinį signalą.

Į nelaimę pateko Latvijos piliečiai

Vis dėlto, apie 4 val. mikroautobusas iš Latvijos rėžėsi į „Scania“, kuria buvo atvykęs vilkiko vairuotojas, o šis nuo smūgio rėžėsi į „Scania“, kuria buvo vežamas žuvies krovinys.

Anot policijos, žuvo du vyrai: 1979 metais gimęs keleivis, kuris sėdėjo priekinėje keleivio sėdynėje ir 1992 metasi gimęs keleivis, kuris sėdėjo galinėje keleivio sėdynėje.

Per eismo nelaimę buvo sužaloti trys vyrai: vairuotojas (gim. 1989 m.), keleivis (gim. 1976 m.) ir keleivis (gim. 1983 m.). Visi sužalotieji išgabenti į ligoninę.

1976 metais gimęs keleivis patyrė veido ir dubens lūžius, jam taip pat išniro klubai. Kitų sužalotų vyrų būklė nežinoma.

Visi mikroautobusu važiavę asmenys yra Latvijos piliečiai.

Pareigūnai tiria nelaimės aplinkybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)