Vėlų birželio 19-osios vakarą Rokiškio rajono policijos komisariato budėtojams medikai pranešė, kad į ligoninės Priėmimo skyrių atvežta dešimtmetė mergaitė, kuriai sužalota galva. Anot medikų, kirstinės žaizdos galvos srityje turėtų sudominti policijos pareigūnus.

Į ligoninę atvykusius operatyvinės grupės pareigūnus šokiravo kruvinas, ištinęs mergaitės veidelis. Medikai ant nukentėjusios kūnelio aptiko daug senesnių bei šviežesnių randų, mėlynių. Pareigūnai nedelsiant iškvietė rajono Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotoją, praneša Panevėžio apskrities policija.

Iš pradžių mergaitės motina gynė sugyventinį ir vis tvirtino, kad jis labai mylįs jų bendrą dukrą, su podukra esąs neutralus. Vėliau pripažino, kad jos draugas nevengia smurtauti. Nuvykus į įvykio vietą – butą, kur gyvena mergaitė, paimtas kirvis su panašiomis į kraują rusvos spalvos dėmėmis ant ašmenų.

Nukentėjusi mergaitė paguldyta į Rokiškio ligoninės Vaikų skyrių, jos mažesnioji sesuo išvežta į Obelių globos namus. Rokiškio rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Patėviui, sužalojusiam mažametę podukrą, gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Šis asmuo yra teistas už nužudymą kitame šalies regione. Atlikęs bausmę, persikraustė į Rokiškio rajoną.