Antrojo policijos komisariato 1 veiklos skyriaus tyrėjai gavo duomenų, kad Grigiškėse vyksta nelegali prekyba. Tikrinant pateiktą informaciją paaiškėjo, kad nurodytu adresu naudojamas naminukės aparatas.

Naudoja savo reikmėms

Apsilankę nurodytame name pareigūnai rado vyriškį (gim. 1977 m.) ir jo darbo rakandus: naminės degtinės darymo aparatą, paruoštą raugą bei įvairią tarą.

Iš pradžių vyras pasakojo, kad nieko nelegalaus nedaro, tada buvo rastas išardytas naminės degtinės aparatas. Vėliau jis teigė, kad tai tik metalas ir jokios naminukės negamina, visgi, pareigūnai rado apie 150 l raugo ir kelis lašus pačio gėrimo, kuris turi specifinį kvapą.

Draudžiamų rakandų savininkas vis tiek nepasidavė ir tada pradėjo pasakoti, kad tai jis daro savo reikmėms. Galiausiai, kai pareigūnai nusprendė surinkti naminukės aparatą ir patikrinti ar visos dalys yra, vyriškis nurodė kaip tiksliai sustatyti metalines bačkas tam, kad tinkamai veiktų.

Bandė parodyti valdžią

Kai pareigūnai draudžiamus daiktus pradėjo rinkti ir nešti į tarnybinius nežymėtus automobilius, vyras bandė derėtis, jis prašė palikti porą metalinių bačkų ir vamzdžių, nes nebegeri, tai bent parduos ir gaus pinigų. Pareigūnams nesutikus su tokiomis kalbomis vyras bandė parodyti valdžią, „nieko nežinau, šitą (metalinį vamzdį) pasilieku“, - pasakė jis. Po tokių žodžių jam buvo griežtai pasakyta stovėti ramiai ir nebetrukdyti pareigūnų darbui.

Galiausiai aprimęs vyras paklausė Vilniaus antrojo policijos komisariato tyrėjų liepimo išpilti raugą (iš jo daroma naminė degtinė) ir netardamas nė žodžio viską išpylė po obelimi.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Vyriškio atžvilgiu už naminės degtinės darymo aparatą turėjimą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. O už turėtą raugą bei 5 pakelius cigarečių be banderolių jis atsakys administracine tvarka.