Visos prostitucija užsiiminėjusios merginos – rusakalbės, žinojo, kokiu tikslu atvykdavo į Lietuvą, visos yra pilnametės. Per vieną dieną prostitucijos organizatorių pajamos siekė apie 1000 eurų.

Merginos buvo įtrauktos iš įvairių šalių: Rusijos, Ukrainos. Baltarusijos. Merginos buvo ieškomos internete pagal skelbimus, joms buvo siūlomas gerai mokamas darbas Lietuvoje. Merginas pasitikdavo oro uoste, nuveždavo ir apgyvendindavo. Klientų ieškota per skelbimus internete. Merginų amžius siekia 20 - 30 metų.

Prostitucijos veikla buvo vykdoma Šiaulių, Klaipėdos, Vilniaus ir Kauno miestuose. Saugumo sumetimais jos buvo vežiojamos po skirtingus miestus. Po sulaikymo buvo atliktos kratos organizatorių gyvenamosiose vietose, viešbučiuose, kur merginos teikdavo paslaugas.

Visiems įtariamiesiems paskirtos griežtos kardomosios priemonės. Viena iš įtariamųjų atvykusi iš Pietų Amerikos valstybės. Įtariamųjų amžius 22 – 56 metų. Veikla buvo vykdoma apie metus. Šiuo metu merginų buvo 12, tačiau skaičius gali keistis.

Organizatoriai policijai nebuvo žinomi. Be nusikalstamos veikos įtariamieji turėjo įprastus darbus, kai kurie iš jų dirbo aukštosiose mokyklose bei užėmė tam tikras pareigas. Policija neatskleidžia, ar jie pripažįsta kaltę. Uždarbį organizatoriai dalindavosi per pusę.

Prie šio nusikaltimo tyrimo prisidėjo pareigūnai iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių bei Kauno policijos komisariatų. Merginomis šiuo metu rūpinasi „Carito“ darbuotojai Lietuvoje.