Šią bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad T. J. 2021 metų liepos 11 dieną sudaužė buvusiai sutuoktinei priklausantį televizorių „LG“, kurio vertė 300 eurų. O praėjus 7 dienoms po šio incidento, liepos 18-osios pavakarę, prie Telšiuose esančio Masčio ežero pakrantės, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, kilusio konflikto metu dėl neva dingusios vieno iš sugėrovų piniginės, tyčia panaudojo fizinį smurtą prieš kitą sugėrovą, suduodamas jam smūgius rankomis, kojomis ir tiksliai nenustatytais daiktais į galvą, krūtinę, juosmenį, kitas kūno vietas, bei, įstūmęs nukentėjusįjį į ežerą, nardino jį po vandeniu.

Kaip vėliau konstatavo medicinos ekspertai, keliais metais už T. J. vyresniam nukentėjusiajam buvo suduota ne mažiau kaip 14 smūgių, nuo kurių aukai plyšo kepenys, blužnis, buvo sužaloti kiti vidaus organai. Nuo patirtų traumų nukentėjusysis liepos 19-osios naktį Telšių ligoninėje mirė.

Kaltinamasis T. J. bylos nagrinėjimo teisme metu kaltu dėl televizoriaus sudaužymo pripažino visiškai, teigė su nukentėjusiaja susitaikęs, atlyginęs ir žalą. Dėl nužudymo T. J. kaltu neprisipažino. Vyras neigė mušęs savo sugėrovą, jo žodžiais, nukentėjusiojo ir po vandeniu nenardinęs. Teisme tardamas savo paskutinį žodį T. J. tvirtino nepadaręs šios jam inkriminuotos nusikalstamos veikos. Anot kaltinamojo, nusikaltimo aplinkybės esančios ištirtos neišsamiai, teismo prašė atnaujinti įrodymų tyrimą, arba jį išteisinti, kadangi, jo žodžiais, įrodymų visuma neleidžianti konstatuoti, kad šį nusikaltimą padarė jis.

Teismas konstatvo, kad T. J. padarytas nusikaltimas yra įrodytas ekspertų pateiktomis išvadomis, liudytojų, kurie patvirtino apie kaltinamojo suduotus smūgius nukentėjusiajam, teisme duotais parodymais, kita byloje esančia medžiaga. Kaip pabrėžė teismas, byloje nėra jokių duomenų, kad minėti liudytojai būtų suinteresuoti apkalbėti kaltinamąjį T. J. ir duoti jam nepalankius parodymus.

Netikėti liudytojų parodymais, kad nukentėjusįjį mušė tik T. J. ir joks kitas asmuo prieš žuvusįjį nesmurtavo, teismo įsitikinimu, nėra jokio pagrindo, nes jie yra nuoseklūs ir dėl esminių įvykio aplinkybių – konflikto pradžios, jo eigos ir dėl to, kad prieš nukentėjusįjį smurtavo tik T. J – sutampantys. Teismas pabrėžė, kad minėti liudytojai parodymus tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek teisme davė būdami įspėti dėl atsakomybės už melagingų parodymų davimą ir būdami prisiekę sakyti tiesą.

Teismas už padarytas nusikalstamas veikas T. J. pripažino kaltu ir paskyrė jam bausmę – laisvės atėmimą 9 metams 6 mėnesiams. Iš nuteistojo nukentėjusiesiems priteista daugiau kaip 50 tūkstančių eurų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją