Mušė ir spardė

Šiaulių apygardos teismas praneša, kad nusikaltimas padarytas 2021 metų gruodžio pabaigoje, viename Mažeikių rajone esančiame miestelyje. 28-erių teisiamasis, apsvaigęs nuo alkoholio (2,05 prom.), be jokios priežasties ranka smogė į veidą vienam vyrui. Šis nuo smūgio krito ant žemės. Nukentėjusiajam lūžo kaukolė, dėl patirtos sunkios galvos traumos nukentėjusysis prarado gebėjimą kalbėti.

Tuo pačiu metu teisiamas trenkė į veidą kitam vyrui. Kai šis nugriuvo, spyrė apie 7 kartus.

Verčia kaltę nukentėjusiesiems

Kaltinamasis kaltę pripažino iš dalies. Jis liudijo, kad lemtingą dieną ant pokylių salės laiptelių stovėję vyrai jį įžeidė, pastūmė ir perbrėžė kaklą. Tada teisiamas teigia trenkęs atgal, o nuo smūgio vienas vyras nukrito prie laiptų.

Teisiamojo žodžiais, netrukus jam smogė ir kitas vyras. Tada teisiamasis trenkė ir jam, šis nusirideno nuo laiptų. Teisme kaltinamasis tikino, kad jo veiksmai buvo būtinoji gintis.

Buvęs rekordininkas

Vyras daug metų užsiima sunkiąja atletika. Jaunystėje yra pasiekęs nemažų laimėjimų. Prieš septynerius metus, spausdamas štangą, pagerino Lietuvos rekordą. Pastaruoju metu masažuotoju dirbantis vyras teisme gailėjosi, kad ši istorija taip liūdnai baigėsi ir atsiprašė nukentėjusiųjų.

Vienas iš nukentėjusiųjų liudijo, kad teisiamojo neįžeidinėjo, jis pirmas juos užsipuolė. Kito nukentėjusiojo parodymų išgirsti teismui nepavyko, po patirtos sunkios galvos traumos vyras prarado gebėjimą kalbėti.

Pripažino kaltu

Teismas atmetė kaltinamojo parodymus, kad jis smurtą prieš nukentėjusiuosius panaudojo, gindamasis nuo užpuolimo.

Nukentėjusieji rūkė aikštelėje prie įėjimo. Vaizdo įraše matosi, kad iki aikštelės, kurioje rūkė nukentėjusieji, yra septynios metalinių laiptų pakopos. Nukentėjusieji laiptais nebuvo nusileidę ir nepuolė kaltinamojo.

Teismas kaltinamąjį pripažino kaltu ir paskyrė jam laisvės atėmimą 4 metams. Iš nuteistojo sunkiai sužalotam nukentėjusiajam teismas priteisė 35 tūkstančius 692 eurus žalai atlyginti, dar 1200 eurų – advokato išlaidų nukentėjusiojo naudai. Valstybinei ligonių kasai priteista 12 tūkstančių 501 eurą už šio nukentėjusiojo gydymą. Kitam nukentėjusiajam priteista 200 eurų neturtinei žalai atlyginti.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją