Pareigūnai taip pat iki vidurdienio teigia nefiksavę mirtinų nelaimių keliuose, tačiau Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) praneša apie sunkias traumas patyrusius asmenis, daugiausia pėsčiuosius.

„LSMU Kauno ligoninės Traumatologijos antradienį nuo 6 val. ryto jau sulaukta apie 100 įvairias traumas patyrusių pacientų, kai įprastai per visą parą jų būna apie 150 – 200. Didžiausias antplūdis prasidėjo apie
vidurdienį. Gausu ir sunkių traumų, kai reikalingas stacionarus gydymas. Tokių nuo ryto turime apie 20“, – informavo Kauno ligoninė.

Kaune antradienio rytą iki maždaug 11 valandos buvo užfiksuota apie 14 eismo įvykių, juose sunkiau žmonės nenukentėjo.

„Pareigūnai pastebi, kad vairuotojai atsižvelgia į eismo sąlygas, laikosi saugaus atstumo, greičio, labai skaudžių nelaimių neturime, tačiau labai slidu“, – BNS sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Reda Zarauskienė.

Anot jos, užfiksuoti trys atvejai, kai automobiliai nuslydo nuo kelio, vienas, kuomet buvo kliudytas kelio ženklas.

Kiek po 8 val. fiksuotas eismo įvykis Panerių gatvėje, kuriame susidūrė trys automobiliai – „Alfa Romeo“, „Opel“ bei „Toyota“. Nukentėjo pastarojo automobilio keleivė, ji pristatyta į gydymo įstaigą.

Apie 10 val. avarija įvyko Kauno rajone, Babtų seniūnijoje. Čia 1969 metais gimusio vyro vairuojamas „Renault“ dėl slidžios kelio dangos apsivertė atliekant sukimo manevrą. Vairuotojas nesusižalojo.

10.45 val. Kauno rajone, Alšėnų seniūnijoje, Dievogalos kaime apsivertė sunkvežimis MAN. 1967 metais gimęs vairuotojas išvežtas į gydymo įstaigą, pavojaus jo gyvybei nėra.

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas antradienio rytą užfiksavo tris eismo įvykius. Vienas jų įvyko Klaipėdos rajone, kelyje Jakai-Dovilai. Čia apie 7.50 val. nuo kelio nuslydo „Nissan“ automobilis. Rietavo savivaldybėje, Medingėnuose į griovį nuslydo „Siat“.

Plungės rajone kelią vairuotojams užtvėrė nuslydęs DAF sunkvežimis. Anot komisariato atstovės Andromedos Grauslienės, prireikė pagalbos jį vėl grąžinant į eismą.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, apie 8.26 val. Šilutės rajone, Usėnų kaime dėl slidžios kelio dangos nuo kelio nuslydo vyro vairuojamas automobilis „Opel Meriva“ ir vertėsi. Žmonės nenukentėjo.

Dėl slidaus kelio apie 9 val. Pagėgių savivaldybėje, Stoniškių kaime nuslydo 1961 metais gimusio vyro vairuojamas automobilis „Opel“. Vairuotojas nenukentėjo.

Kaip BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja, antradienio rytą sostinėje taip pat užfiksuota keletas eismo įvykių – susidūrimų, nuslydimų.

Dėl slidžios kelio dangos Švenčionių rajone, Papiškių kaime, 9.12 val. vilkikas „Scania“ nuvažiavo į griovį ir nebegalėjo išvažiuoti. Dėl nelaimės vilkiko negalėjo apvažiuoti kiti automobiliai. Ties Žaliaisiais ežerais susidūrė trys automobiliai, nukentėjusių nefiksuota.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, antradienį taip pat gauta pranešimų dėl nuo kelio nuslydusių vairuotojų bei susidūrimų, tačiau jų metu sužalotų ar žuvusiųjų neužfiksuota.

„Nėra padidėjęs avaringumas, kelias nėra ypatingai slidus. Kol kas negalime pasakyti, kad padaugėję avarijų, kad būtų pranešimų padaugėję“, – BNS sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Jukniūtė.

Antradienio rytą Lietuvoje fiksuojama lijundra ir šlapdriba, keliuose yra slidžių ruožų, įspėjo Automobilių kelių direkcija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją