"Ekskomisarų biuro" saugos tarnybos Klaipėdos padalinio vadovas automobiliu "Citroen C4" išvažiuodamas iš šalutinio kelio ir norėdamas kirsti bevardę gatvę, nepastebėjo pagrindiniu keliu važiavusio automobilio "Renault Velsatis", vairuojamo Dariaus J, ir mašinos susidūrė.

Po susidūrimo "Renault" pakeitė važiavimo kryptį, užšoko ant šaligatvio ir nulenkė gatvių apšvietimo stulpą. "Renault Velsatis" vairuotoją nuo sužalojimų išgelbėjo iššovusios saugos pagalvės.

Avariją sukėlęs vairuotojas buvo blaivus ir teigė, kad jeigu prie sankryžos būtų degęs gatvės šviestuvas, jis gal būtų pastebėjęs kitą mašiną. O kai ją pamatė, buvo per vėlu imtis kokių nors veiksmų. "Citroen" variklis pasirodė per silpnas, kad paspaudus greičio pedalą, būtų išvengta susidūrimo.

Dėl šios avarijos prie "Švyturio arenos" susidarė spūstys, mat tuo metu turėjo prasidėti "Maskvos miesto baleto" spektaklis "Spragtukas".

Tuo pačiu metu, netoli Taikos ir Baltijos prospektų žiedinės sankryžos, pėsčiųjų perėjoje trečios klasės BMW partrenkė vyriškį. Jis sužalotas nesunkiai. Beje, šioje pėsčiųjų perėjoje, paskutinę praėjusią metų dieną buvo užmušta pėsčioji.

Ir jau pradėjus tirti šias dvi avarijas, Klaipėdos rajone, netoli Gindulių gyvenvietės, automobilis "Chrysler" partrenkė pėsčiąją. Moters būklė kritiška.